Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


„Бавни и яростни – Made in Bulgaria”

Е-мейл Печат ПДФ

Всички сме чували за филма „Бързи и яростни” (The Fast And The Furious). В малкото ни градче в оригинал се запазва само втората част от заглавието на известния филм.

Раздразнението по пътищата е достигнало неимоверно високи граници. Навсякъде се копае, там където е било копано има огромни кратери, стават задръствания, всеки кара както може, от всякъде лъха напрежение.

Очаква се от нас да сме положително настроени, за да можем да си свършим работата подобаващо, да сме креативни и изобретателни. За целта е необходимо да започнем деня си с усмивка и весело настроение. Чудя се как е възможно да се случи това, при положение, че още преди да съм стигнала до работното си място – вече съм се превърнала в клъбце от нерви.

И не само аз.

Ударила ни е икономическата криза –това е ясно, но напоследък в града ни върлува и нещо друго – Нервната криза, която яко ни „тресе”. А само като си помисля, че това е средата на началото по отношение на пътищата…

Очакванията са, историческите ремонти по ИСПА да приключат до края на годината, но като се има предвид скоростта, с която се работи и качеството на управляващите за нови улици няма да стигнат и следващите две години, че и повече.

Улиците са осеяни с дупки, метални оградки, машини, напомнящи военни танкове и господа, които симулират работа, а всъщност обсъждат жизнено важни екзистенциални теми „за късата поличка на мацката, която мина току-що покрай тях или за калпавата игра по време на снощния мач от Световното”…

Понякога имам усещането, че съм се върнала назад във времето. Някъде в периода на Средновековието, а може би и по-рано. Возейки се в превозното средство, усещам всеки орган в тялото си – как се размесва с всички останали, костичките ме болят от постоянното подскачане, да не споменавам изнежените ми задни части… Все едно сме се върнали във времето на каручките (каляските). Но пък и междувременно с връщането назад, возейки се, поддържаме идеална фигура. Получава се ефектът от онези толкова известни вибро коланчета, с които не правите нищо, а слабеете и трупате мускулна маса.

Все пак разбитите пътища имат своето предимство. Любителите на OFF Road-а със сигурност са доволни. Дори предлагам вместо тези състезания да се провеждат из горите, да започнат да се провеждат в Шумен. За целта имаме идеален off road маршрут в целия град, а и общината може да обмисли възможността за заплащане на такса за вземане на участие в този така специално подготвен път. По този начин ще си изградим местна анти-кризисна мярка.

За fortisimo.eu – Ваня Тенева (снимка tvevropa.com)

 

3 коментара

 1. Филма се казва " Fast And Furious"...Поправи си го за да не се излагаш още в първите редове
 2. Не знам кой се излага, ама не е авторът? The Fast and the Furious (2001). Fast & Furious бе четвъртата серия от 2009 г.
 3. За нас които не разбираме английски ,какво е заглавието няма значение но написаното е ясно . Към него мога да добавя само още едно. За хората от южна България; Ако не ви се ходи до Шумен може да дойдете в Смолян .Преживяването ви няма да е по малко а и маршрута по къс. Заповядайте.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично „Бавни и яростни – Made in Bulgaria”

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414