Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Стига номера! Хайде на тренировка!

Е-мейл Печат ПДФ

Най-честото оправдание за изпусната тренировка е „нямах време”. Времето наистина е дефицитно благо, но ако не работите по 12 часа на ден, винаги има как да сместите в програмата си една тренировка.

Следващото най-популярно извинение е „няма с кого да ходя на зала”. Това е изключително интересна тема, на която ще обърна подробно внимание друг път. За сега ще кажа, че тренировките с приятел носят доста повече минуси отколкото плюсове. Компания в залата трябва да ви правят единствено уредите (и инструкторът, ако помощта му е наложителна).

Друго оправдание, което често чувам е „свършиха ми хранителните добавки”. В случая „добавки” е най-важната дума. Заместете протеина и креатина с едно добро хранене, след което тръгнете към залата. Не трябва да забравяте, че най-често добавките са просто заместител на междинните хранения.

Липсата на мотивация е може би най-силният враг на редовните тренировки в залата. От липсата на мотивация произлизат повечето оправдания, които вече изброих. Ето няколко полезни съвета за борбата срещу липсата на хъс:

1. Набележете целите си и си ги припомняйте често. Всичко във фитнеса зависи само от вас.

2. Напишете на лист хартия своята спортна програма и я разпределете спрямо ангажиментите си през седмицата. Въобще не се заблуждавайте, че трябва винаги да тренирате в едно и също време. Използвайте пукнатините в графика си, за да прескочите до залата.

3. Ако тренирате с приятел, правете си уговорки от настоящата за следващата тренировка. Това ще ви помогне по-успешно да спазвате вашата фитнес програма.

4. Не е лоша идея да вземете на работното си място спешен пакет от хранителни добавки (примерно две дози протеинова пудра и по две енергийни и протеинови вафли). Използвайте добавките всеки път, когато ви се налага да пропуснете хранене.

5. Ако случайно нещата в личен или професионален план ви дойдат в повече – направете си една 5 дневна почивка. Това е максималният срок, в който организмът може да запази своята спортна форма. В следващите 5 седмици обаче може да добавите по една допълнителна тренировка за наваксване. Стига да гоните определени цели. Ако е замо за тонус и поддържане на форма – не се претоварвайте излишно.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

1 коментара

 1. Съгласна съм, че не е оправдание "няма с кого да ходя", но е скучно сам. А и още манталитетът ни не е толкова дорасъл, иии фитнес залите са ни малко "чужди" като понятие. :) Т'ва пак не е оправдание :P (и все пак..)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Стига номера! Хайде на тренировка!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414