Фортисимо

Животните участват в световното

Е-мейл Печат ПДФ

Броени дни след старта на Мондиала в Южна Африка. Страни от целия свят от известно време подеха най-разнообразни кампании, за да рекламират спортната проява.

В тези кампании странните хрумвания, големите мащаби и вербуването на животните бяха най-често срещаното явление, пише вестник “Дейли телеграф”, цитиран от Sportni.bg.

На сурикатите в зоопарк в Ексмур в Англия беше подхвърлена топка с надписа Англия и животинките имаха възможност да импровизират футболен мач.

В подобна футболна акция бяха въвлечени и лешоядите от птицеферма в градчето Тенбъри Уелс, в английското графство Уорчестършър.

В Националния аквариум в Плимут на един от ключовите обитатели – големия тихоокеански октопод Рамзи, беше пусната също пъстра, футболна топка. Според персонала на аквариума, от Рамзи с неговите осем ловки пипала би станал чудесен голмайстор. Животинката е кръстена не на кой да е, а на сър Алфред Ърнест Рамзи – треньорът на английския национален тим, който изведе англичаните до победата им на финала на Мондиала през 1966 г.

В Лондонския зоопарк 7-годишният лъв Луцифер предпочете да го снимат с футболна топка, която стисна в лапите си и захапа леко с уста.

Идеята за организиране на футболни срещи с участието на животни в навечерието на Мондиала обаче не е само запазена марка на англичаните. В град Йонгин, в Южна Корея, в увеселителния парк Страната на вечността пингвини с фланелките на южнокорейския национален тим редовно играят мачове.

В Хакейджима беше организиран футболен мач, но този път между националните отбори на рибите на Япония и Дания. За целта един от аквариумите беше превърнат в подводно футболно игрище. Противниковите отбори бяха съставени от риби от вида риба-хирург с ярко син цвят, така че да символизират японския национален футболен тим, известен с прякора Сините самураи, и от яркочервени ангелски риби, символизиращи отбора на Дания. Топката беше прозрачно кълбо, пълно с храна за риби и прикрепено към корда с халкичка накрая, за да не излиза тя много често от очертанията на игрището.

В Тайланд, в резервата за слонове в провинция Чанг Май се организира турнир за футбол между слонове, възседнати от техните гледачи и ритащи топката с хоботите си.

В резервата Серенгети парк в северния германски град Ходенхаген шимпанзетата се показаха най-големите почитатели на германския национален отбор, тъй като нито за миг не се разделиха с футболна топка с цветовете на германското знаме.

Инфорнация: Sportni.bg, снимки: Дейли телеграф

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Още от Глобалното село

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Реклама


     
    ГАЛФ


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Опитай се да познаеш победителят на Световното първенство по футбол 2010. Спечели награда с fortisimo.eu.

    Да изберем 24 май за Национален празник на България!

    You are here: Home Глобалното село Глобалното село Животните участват в световното

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • TheSown.info – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414