Фортисимо



Ники Кънчев: Потъпкването на авторитети е национален спорт

Е-мейл Печат ПДФ

Изкуших се този път да не ви представя кратка биография на моя гост. За него се знае и много и малко. Много, защото е много известен и работата му сама говори за него, а малко... защото негов избор е да се знае малко за личния му живот.

Той е много неща... Преди той сам да разкаже за себе си, само ще споделя моите лични усещания за него. Той е изключително възпитан и ерудиран мъж, стриктен и точен, обикновен и в същото време много дълбок, реалист и романтик, като истински Козирог...
За футбола, за парите, за България и дребните, но най-важни неща в живота ни, лично от Ники Кънчев

Нели Русева: Здравей, Ники! Как попадна в медиите, ти ли избра професията или тя избра теб?

Ники Кънчев: Аз, аз определено бях твърдо решен да стана журналист. И станах. Не че едно дете на 13-14 може да се нацели в някаква професия, но имаше нещо магнетично в самите вестници. Да не казвам мириса на мастилото, но нещо от този род. Да кажа на по-младите ви читатели, че даже едно време имаше опашки за вестници, а и за книги. Първи свършваха вестниците „Старт”, който беше цветен, илюстриран, с много преводни материали и снимка на отбор на последната страница, „Футбол”, „Народен спорт”, „Поглед”, „Антени” и така. А към 17-18 часа излизаха вечерните „Отечествен фронт” и „Вечерни новини” и цяла София зажужаваше.

Нели Русева: След толкова години в ефира и на екрана, мислил ли си какво друго би искал да правиш, коя друга професия може да те спечели така?

Ники Кънчев: Определено бих бил добър лекар, много добър учител или отличен психолог, който да помага на другите. Все професии, които се допират по някакъв начин до воденето.

Нели Русева: Завършил си в Москва, имаш ли някакъв ярък спомен оттогава, или нещо, което никога няма да забравиш? На какво се научи през този период от живота си?

Ники Кънчев: Спомените ми са много и все ярки. Срещата с руската култура, широка и необятна, с руското възпитание, с това че на масата има предястие, което честно казано беше ново за мен, свикнал на първо, второ и десерт. И още и още. Срещата с Никита Михалков от романтичния му период на 80-те, концерта на британската реге банда „Ю Би Форти” и интервюто, което направих с един от тях, съветският спорт, техният футбол, на който все нещо му куца, точно като на нашия. В Москва научих един от основните уроци на живота си – научих се на космополитност. На това, че не градът или селото живее в теб, а ти в тях.

Нели Русева: Какви качества трябва да имаш, за да си един от най-добрите тв и радио водещи, които правят жив ефир?

Ники Кънчев: Тук също за по-подробни обяснения няма да ни стигне мястото в цееелииия интернет. Но накратко в едно живо предаване се оглежда като в огледало почти всичко, което се случва на предаването и на водещия и на страната, в която се излъчва. За целта трябва да си на „ти” с материята и героите на предаването, с деня, месеца и годината на страната ти, за вълненията на обикновените зрители. Не можеш да продаваш пасти, докато хората нямат пари за хляб и обратното на някакви випове да им предлагаш корички. Трябва водещият да е в час. И сега слушайте може би най-важното условие, за да си добър в живия ефир – трябва да си журналист. Каквото и да значи това. Има доста водещи, които не са журналисти по образование и им личи.

Нели Русева: С коя твоя „роля” ти се иска хората да те свързват – водещ в радиото, водещ на „Стани богат”, журналист, водещ на различни партита, събития…

Ники Кънчев: Просто с името Ники Кънчев. С това, че в новата ера на българската телевизия съм правил някои от най-гледаните, рейтингови, обсъждани, одумвани и предумвани предавания като „Стани богат” и „Big Brother”.

Ники току що съобщава с апломб избора на България, който се стоварва върху главите на семейство Кузмови, за съжаление на семейство Колеви.

Нели Русева: Big Brother Family свърши. Прикова ни към екрана, накара ни да си задаваме много въпроси. Кое беше твоето семейство фаворит за наградата?

Ники Кънчев: По принцип не изразявам гласно емоциите си около това кой ми харесва и кой не, защото реалити героите са изключително болезнени на тема кой какво и кога. Но пък и аз съм човек, а не робот и си имам любимци. От различните сезони различни хора – Нед, Лео, Вего, Зара, Здравко, Миро, Елена, тризначките, Виктор и още и още. Сега ми харесваха Трифонови, Христо е много печен, но се препече в конспирации. Кузмови също бяха много добри и хората го видяха. Веско носи оригиналност, нещо което видях още първата вечер. Малко са оригиналните хора в България.

Нели Русева: Имаше възможност да се запознаеш със семействата на живо. Кое от тях няма да забравиш още дълго време?

Ники Кънчев: Всичките бяха интересни, всички желаеха да победят. Ние пък искахме да стане интересно, да бъде гледаемо, да си има Биг Брадър пиниз с тайните мисии и вкарването на неочаквани гости. Аз съм сигурен, че това, че един мъж (Антоний) беше седнал между съпруга и любовница, между „официалната” и „другата”, това нещо няма да се види скоро в българския ефир.

Нели Русева: Как те промени това, че стана баща?

Ники Кънчев: Ами всичко ми се преобърна – от корема до мирогледа. Сега като на всички родители номер 1 е детето ми.

Нели Русева: Твоята половинка Даниела подкрепя ли всичко, с което се занимаваш?

Ники Кънчев: Не само че ме подкрепя, но и правим доста неща заедно като идеи, криейтив, проекти.

Нели Русева: Какво те радва освен малкото слънце Мари София?

Ники Кънчев: Ами и другите най-обикновени неща – да е топло навън, да е слънчево, да има хубави домати тази година, сирене, хляб, зеленото ме радва, когато мирише на гора, на трева.

Нели Русева: Какво те разплаква?

Ники Кънчев: Когато ги няма тези неща.

Ники води последната промоция на Устата и неговия сладоледен клип „С близането идва апетита”. Между джентълмените е топмоделът и певица Никол, която участва във видеото.

Нели Русева: Финансова криза ли има в България или криза в отношенията на хората преди всичко?

Ники Кънчев: Всички искат нещата им да се случват сега и веднага. Бързи и лесни пари – това е мечтата на всеки втори у нас. Далаверата също е издигната в култ. Всичко е нагласено е другата родна модна поговорка. Потъпкване на авторитетите – това вече е вид национален спорт, по който сме световни шампиони. Всичко това няма как да не рефлектира върху отношенията в едно семейство.

Нели Русева: Работата ти е такава, че раздаваш пари на хората. Мислиш ли, че многото пари са щастие и панацея или са по-скоро проклятие?

Ники Кънчев: Парите никога не пречат на хората, пречат им характерите им.

Нели Русева: Как ти изглежда България сега?

Ники Кънчев: България никога не е била богата на финанси земя, защото още не сме научени като цяло на труд, дисциплина, на творчество. Защо нямаме песен, която да познава целия свят, защо българин досега не е написал хит? В същото време сме райско кътче – имаме планини, вода, реки, море. Нямаме магистрали, имаме дупки.
Ръкопляскаме на западните звезди, българските ги сочим с пръст или мазно се усмихваме като прочетем за тях гадории в жълтата преса.

Нели Русева: Известен си с това, че обичаш рок музиката...

Ники Кънчев: Рокът е магия и ме е яд, че е в такова жалко състояние в сравнение с чалгата в последните 15 години. Сега около последните концерти на големи музиканти и групи като „Металика” и „AC/DC” нещата малко живнаха.

Нели Русева: Твоята работа те е срещала с много звезди и родни и чужди, кой от всички тях те впечатли?

Ники Кънчев: Може би Джон Бон Джоуви. Не, всъщност Стивън Тайлър от „Аеросмит”. С него се разбрахме за секунди.

Нели Русева: Имаш ли приятели в медийните среди?

Ники Кънчев: Имам и приятели и последователи. Много готини момчета и момичета са, но вижте, не можеш да накараш някого насила или по задължение да те уважава. Уважение се печели с години, не с сила.

Нели Русева: Сам ли гледаш футбол или с приятели?

Ники Кънчев: На стадиона на ЦСКА винаги съм с приятели, но дори и да отида сам винаги намирам сродни души. Там всички сме от един отбор – рядко срещано чувство навън в реалния живот.

Нели Русева: Имаш ли фаворит за Световното първенство по футбол?

Ники Кънчев: Да, подкрепям по традиция Англия, която отново не играе кой знае какво, Аржентина, Холандия и Бразилия. Много викам и за комшиите Гърция, както и за Сърбите. Така де, те са ни комшии, дори и да не обичат или обичат.

Нели Русева: Ще пътуваш ли до ЮАР да гледаш някой мач на живо?

Ники Кънчев: Да, отивам на финала по покана на моите приятели и партньори в различни проекти „Макдоналдс – България”. Ще гледам с тях последната среща на 19-тото световно. Да видим кои отбори ще ми изпрати съдбата да гледам на живо в Йоханесбург.

Нели Русева: Кога ще продължи „Стани богат”?

Ники Кънчев: Когато продължи. Ще се чуе и види :)))

Нели Русева: Пожелай си нещо за финал...

Ники Кънчев: Удоволствието от това интервю да не свършва

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Интервю

    Популярно от Интервю

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Интервю

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Интервю Интервю Ники Кънчев: Потъпкването на авторитети е национален спорт

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414