Фортисимо

Глобалното село

 

Разкраси Facebook чата

Липсата на емоции в интернет общуването е проблем, който от части се поправя със �...

 

Животните участват в световното

Броени дни след старта на Мондиала в Южна Африка. Страни от целия свят от известн�...

 

Модните цветове при кучетата

Ако това същество изръмжи срещу теб, едва ли ще знаеш какво да направиш. Да ли ще п...

Мъжете не харесват умни жени!

Е-мейл Печат ПДФ

Мъжете не харесват умни жени! И все пак това твърдение не е много правилно формулирано; мъжете не че не ги харесват – плашат се от тях. Д-а-а-а, по-удобна е глуповатата мацка, пред която можеш да минеш с изтъркани номера и елементарни лъжи.

Пред умната госпожица, която дори знае доста повече от теб, не й минават смешните ти лафчета, не й минават тънките манипулации.

Умните жени, които освен с интелигентност, се славят и с красота са адски нежелана партия. Те са идеалните мацки, с които можеш да водиш интересни разговори, с които можеш да провокираш мозъка си да работи на максимални обороти, за да я впечатлиш. Те са идеалните любовници. Те са идеалните приятелки (доколкото е възможно да има приятелство между мъж и жена, тема, по която можем да поразмишляваме някой друг път).

Умните жени обаче са изключени от графата „съпруга”. Че кой иска жена му да е по-умна от него, може би да има по-добро работно място и евентуално да изкарва повече пари от него? Кой иска мацка, която може да го срази за секунди в словесна битка? В никакъв случай не казвам, че това се отнася за всички мъже. Отнася се до определен процент от тях - може би 90%.

Така да се каже, глуповатата дама е идеалната съпруга. Нея можеш лесно да я манипулираш, да я излъжеш, да й кръшнеш. Недостатъкът на умната е, че тя също може да върти твоите номера. Получава се затворен кръг. Игра на котка и мишка.

Интересното е защо жените не си търсят по-глупав от тях мъж? (Да, има и такива, които го правят, но средно статистическият им процент е 10-15). Жените търсят в мъжа качества, сходни до техните. Търсят някого, с когото могат да водят смислен разговор, който е способен да разбере и осъзнае това, което му говорят. Умните жени искат сигурност и закрила, въпреки че на всички ни е ясно, че могат да си осигурят тези неща и сами.

Но никой не обича самотата. Самотата е нещо, от което всеки бяга. Нещо, което не се харесва на никого. Но, питам се как може един мъж да се чувства гот в компанията на глуповатата си дружка? Кое му е хубавото на това да обясняваш всяка своя дума или изречение в превод на „нейния” език? Защо са толкова страшни умните женици?

Изглежда clever-ките са обречени на самота. Но има и вариант, в който могат да се правят на неразбрали, леко разсеяни, леко глуповати, за да привлекат вниманието на избраника. Но, не е ли това поредния хитър и леко нечестен ход? Защо винаги воюваме на тази тема – „кой кого”?
В крайна сметка излиза, че любовта не е нищо друго, а борба за надмощие (по отношение на „акъл”, пари, умения). Водим борба всеки ден и навсякъде – на работа, в заведението, в магазина, в банката. Защо трябва да продължим тази битка и у дома?

Ако има мъже, които са се почувствали лично засегнати от написаното, мога само да им кажа, че се числят към онези 90%, споменати по-горе.

За fortisimo.eu – Ваня Тенева (авторът на статията се е позовал на лични наблюдения и житейски опит)

 

13 коментара

 1. "авторът на статията се е позовал на лични наблюдения и житейски опит." Значи, авторът на статията има малък опит, много малък опит... ;-))
 2. "авторът на коментара се е позовал на лични наблюдения и житейски опит." :))
 3. Все пак мисля че умната една е най лесна за сваляне, може би не точно, но ако не се плашиш, и тя също, просто умните жени са сигурни като свалка. Умните жени са по сърдечни и чувствителни, също лоялни и по детски чисти, и най вече доверчиви и не зависят от клишета и прерасъдъци. Но са лесни защото имат ниско самочувствие, защото за самокритични, и ако им вдъхнеш самочувствие - просто да кажеш истината - че са интелигентни, а интелигентноста означава голяма чувствителност - а чувствителноста е секси, много секси... ... Просто я хвани в мисловна клопка, защото тя обожава да мисли! И ще мисли много дълго за теб ако развълнуваш умът й.. . . . . . ./от умен:/ Дали някоя ще ме разпознае?/:-) . .:))
 4. Умните жени готвят! Не ги мързи да готвят, а се забавляват в кухнята. Умните мъже също! И краставите магарета се надушват, и тогава настава душевен оргазъм! Обичам умните жени, само тях забелязвам, другите са невидими за мен, чувствам ги като мъже!
 5. Извинявай,Умен..:),но ти току що оспори написаното от автора.Дори и да си интелигентна, си наивна т.с. глупава.Защото наивноста е синоним на глупоста в днешно време.Дали не срещаш жени,които умеят да се правят на интелигентни,а като опре до свалката веднага се потдава както на мъжа,така и на глупоста си???? :)
 6. Автора да си увеличи опита...препоръка...нищо повече... най-приятелски :)
 7. Ванче , голяма си симпатяга . :))
 8. От километри си личи че статията е писана от феминистка, затова нейната обективност е малко спорна...
 9. Умен... Познах тЪ. Ще ни хванете в мисловна клопка-друг път. Не и ако ние не ви позволим... А колкото до чувствителността, че била секси - това е още един от начините да ви манипулираме, всъщност вие - мъжете сте слабия пол.
 10. Умните жени не са плашещи, г-жо или г-це Ваня Тенева, изобщо не са страшни всички умни хора, често обаче хора които са умни или се мислят за такива са и арогантни, с високо самочувствие, обичат да проявяват демонстративна снизходителност ким околните, а жените в частност се опитват да използват и женските си „привилегии” за тежест в спора, дебата, монолога и т.н. Аз се плаша от точно такъв тип умни или псевдо-умни жени, защото жените(дори и глупавите) имат талант да използват фрази и определения, които са толкова безумни или нелогични, но и така формулирани че Да ги обориш е проява на глупост (или нетактичност) а оставянето без коментар е като съгласие с казаното. Такива ситуации са меко казано неприятни, защото дори и да си умен не искаш да се проявяваш като глупак но и не можеш да се съгласиш с казаното.
 11. Умните жени не са плашещи, г-жо или г-це Ваня Тенева, изобщо не са страшни всички умни хора, често обаче хора които са умни или се мислят за такива са и арогантни, с високо самочувствие, обичат да проявяват демонстративна снизходителност ким околните, а жените в частност се опитват да използват и женските си „привилегии” за тежест в спора, дебата, монолога и т.н. Аз се плаша от точно такъв тип умни или псевдо-умни жени, защото жените(дори и глупавите) имат талант да използват фрази и определения, които са толкова безумни или нелогични, но и така формулирани че Да ги обориш е проява на глупост (или нетактичност) а оставянето без коментар е като съгласие с казаното. Такива ситуации са меко казано неприятни, защото дори и да си умен не искаш да се проявяваш като глупак но и не можеш да се съгласиш с казаното. Съществуват и глупави мъже, или такива за които говорещата жена е заплаха на високото его, а защо не си поговорим за свръх-еманципираните жени чието его често е толкова голямо че има нужда от собствен пощенски код. В статията ви срещам че умните жени са идеалните любовници (смях), не само те могат да бъдат, но е вярно че интелигентната жена може да предложи на умния или дори посредствен мъж нещо повече от секс.
 12. Ще си позволя един цитат от статията : „Пред умната госпожица, която дори знае доста повече от теб, не й минават смешните ти лафчета , не й минават тънките манипулации”, Това че може да знае повече от мен не я прави по-умна, както и завършеното висше образование не може да е критерий за акъл, защото знаем че нито багажа, нито званието са задължително доказателство за качество, а това че не и минават тънките лафчета вероятно говори повече за липса на чувство за хумор отколкото за висок интелект. Аз обичам да разговарям с интелигентни жени (дори съм женен за такава), но харесвам също силни жени, чувствителни жени и т.н, обичам да чувам мнения, коментари и да слушам какво е тяхното виждане по редица въпроси, наистина интелектуално силните са най-голямото предизвикателство и дори да падна в „боя” се радвам защото и падението учи. Вие видно сте умна жена, но или сте от арогантния тип, или ви е заболяло някога много и сега пишете високопарни статии за умните и нещастни от това жени, които видите ли трябва да се правят на глупави за да оцелеят, тук не сме арабският свят, умните не са чак толкова застрашени. В заключение ще ви кажа че мъжете и жените са различни, доказано и коментирано (прочетете например книгите на Алън и Барбара Пийз издавани от издателство „СИЕЛА ” ) и няма как да говорят на един език и да не си превеждат често кой и какво иска да каже. а сега си помислете и за това що е то умен човек понеже е едно доста разтегливо понятие и няма точна дефиниция за умен, а също така и върху онези 90% с които категоризирате всички несъгласни с вас мъже. От мен със здраве, дано си помислите .
 13. @Умна! Как може някой да е умен, ако не е чувствителен, нали чувствителноста те прави възприемчив? Айнщайн е казал, че интелигентноста е всъщност - въображението. Ако жените са по чувствителни, значи са по интелигентни, интелигентноста е сила, значи си права че жените са по-силният пол! Не бих казал за никоя една че е тъпа, но желая да има голямо въображение, и да сме на една вълна - като идеи. "На една вълна - като идеи" - не е ли възбуждащо!? А?

Добавете коментар  Ново изображение
  Сподели във Facebook

  Реклама

  СВА - каталог с намаленията

  Още статии

  Реклама


   
  ГАЛФ


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Още от Това е лично

  Опитай се да познаеш победителят на Световното първенство по футбол 2010. Спечели награда с fortisimo.eu.

  Да изберем 24 май за Национален празник на България!

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Мъжете не харесват умни жени!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • TheSown.info – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414