Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Хвани я в мисловна клопка, защото тя обожава да мисли

Е-мейл Печат ПДФ

Наскоро попаднах на следното твърдение: „Едно растение търси своето щастие в почвата; рибата – във водата; птицата във въздуха. Човек трябва да търси своето щастие в мисълта.”

Ако трябва да стесним кръга около това твърдение – по отношение на любовта – се получава много интересна игра на мисли. Мисловният капан, в който можем да попаднем, е лабиринт, от който трябва да намерим изход. Започва дълга игра на търсене и намиране. Игра, която наистина е интересна и интригуваща. Търсейки начин да излезем от лабиринта се объркваме още повече. Сами попадаме в капана. Никой не може да ни нарани, ако ние сами не му позволим. И никой не може да ни хване в „капана”, ако ние самите не го искаме.

Мисълта е качество, което не е присъщо на много хора. Повечето живеят по навик – хранят се по навик, говорят по навик, спят по навик и дори мислят по навик. Трудно излизат от изградените си стереотипи и навици. Чувството на сигурност, което им дава изграденият навик, не им позволява да се покажат от черупките си. Страшно е да излезеш от кръга на собствените си мисли и разбирания и да се опиташ да погледнеш през призмата на някой друг. Нестандартното, новото, непознатото е плашещо и повечето хора го отбягват.

А когато в любовта те хванат в мисловна клопка, усещането за несигурност и паника се засилва двойно. Едновременно се плашим и сме любопитни. Чудим се на кое да се поддадем – на страха и да продължим скучния си, но сигурен начин на живот. Или да последваме любопитството си към непознатото, което може да ни нарани, да ни разочарова, да ни погуби… Но може и да се окаже нещо прекрасно; нещо, заради което си заслужава да рискуваме.
Мислите се реят в лабиринта, панически търсят изхода, светлинката, лутат се, отчаяно търсят начин да излязат. И по този начин ние, като личности, се усъвършенстваме… в мислите си.

А най-интересното човешко качество е мисълта. Тя ни усъвършенства, укрепва ни и ни съпътства навсякъде. Най-хубавото преживяване е усещането за блъскащи се мисли в главата ти, бурни като океански вълни, страстни като пожар, нежни като майчина милувка, безкрайни като Космоса.

С удоволствие признавам, че бях хваната в мисловен капан. Получих коментар към статията си във fortisimo.eu – „Мъжете не харесват умни жени”.

Единственото, което мога да кажа на автора на коментара е, че му благодаря за примката, в която ме оплете. Аз обожавам да мисля!

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Хвани я в мисловна клопка, защото тя обожава да мисли

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414