ФортисимоПриятелство мъж-жена? Никога.

Е-мейл Печат ПДФ

Възможно ли е съществуването на приятелство между мъж и жена? Дали е просто платонично привличане или винаги единият иска „нещо повече” от другия?

Как е възможно с човек от срещуположния пол да имате общи интереси, разбирания и гледни точки, а да няма физическо привличане, което ни е генно заложено?

Мъжът търси у една жена най-напред сексапил. И като казвам сексапил – нямам предвид задължително физическите дадености на някоя жена. Сексапилът в действително за някои може да се изрази с физиката – дълги крака, секси дупе, устни, очи. За други може да е походката на газела. За трети – самото излъчване. За всеки един е строго индивидуално. Същото се отнася и за жените. С риск да прозвуча като великия Фройд, ще кажа, че цял живот търсим секса. Как така, тогава би могло да бъде възможно съществуването на приятелство без „задни мисли” при наличието на нагон?

Вариантите са няколко.

Първият е, ако мъжът е гей. Тогава със сигурност не би могло да съществува сексуално привличане. Хомо ориентираният господин би бил погнусен при мисълта да има интимен контакт с жена. А дамата, от своя страна, също би била погнусена, по обясними причини. Вторият вариант е, ако жената – участник в приятелската връзка, е лесбийка.

Въпреки, че имам известни съмнения. Всеизвестен факт е, че мъжете се възбуждат адски от лесбийска „любов”. Трети вариант е, ако „приятелите” са А-сексуални, т.е. хора, които не изпитват желание да правят секс. Макар, че лично аз не съм убедена в съществуването на този тип нулева сексуалност. Вероятно причината се дължи на това, че аз, за щастие, не страдам от това „заболяване”.

Във всички останали случаи платоничната любов между мъж и жена е невъзможна. Дори възрастни хора, които са загубили способността да практикуват любовта си сексуално, се привличат. Дори привидно да съществува приятелство, единият от двамата или е тайно влюбен, или желае да вкара „приятелчето” в леглото.

„Между мъжа и жената не може да има приятелство. А само страст, враждебност, война, любов . . . но приятелство никога.” Оскар Уайлд

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

7 коментара

 1. И защо да няма платонична любов? ;-))
 2. Не съм сагласен
 3. По-зле и от жълта преса. Дори интрига няма, само приписани реплики от тийн-форуми.
 4. Тинейджърски разсъждения :( Такова приятелство си е съвсем нормално. Нормално и то м/у нормални мъже и жени. Не разбирам авторката. Дали има малък житейски опит или ...
 5. Пълни глупости! Много сте зле!
 6. Може да има...статията е провокация...
 7. Разбира се, че има такова приятелство! Няма да е лошо авторката малко да се замисли. Тази статия си е точно "запълни място" ...

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Сексът и градът

Популярно от Сексът и градът

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Сексът, градът и още нещо

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Приятелство мъж-жена? Никога.

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414