Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Шум.бг се класира в националния

Е-мейл Печат ПДФ

Новинарският сайт ШУМ.БГ влезе в националния отбор на най-посещаваните информационни медии в българското интернет пространство. От два месеца трафикът на най-авторитетната новинарска медия в Шумен се измерва от „Гемиус“–България, научи fortisimo.eu.

Това е една от двете системи, които мерят трафика в интернет у нас и класират сайтовете, като ги тестват по единни критерии.

Резултатите за месец септември категорично поставят ШУМ.БГ сред най-посещаваните новинарски сайтове в България. Отчетът на „Гемиус“ показва, че през предходния месец сайтът е ползван от 22 523 уникални посетители. Те са потърсили новините на ШУМ.БГ общо 128 000 пъти, като са кликнали 725 000 пъти върху различните информации. Дневните уникални посещения в сайта са средно около 3 076. Всеки отделен посетител прави средно по 32 клика на влизане и стои в ШУМ.БГ по 30 минути и 21 секунди. Това подрежда медията на 41-во място по брой импресии (зареждания) на посетители от всички 231 сайта, измервани от „Гемиус“.

Любопитен е и възрастовият разрез на читателите на ШУМ.БГ. Най-голям процент събира групата от 25 до 34 години – 26%, следвана от тези между 35 и 44 години – 25%. Висок е процентът и сред младите, като тези между 15 и 24 години съставят 22% от ползвателите на сайта. Групата на 45 до 54 годишните също е достойно представена с 20%. Най-слаб интерес към намирането на информация в ШУМ.БГ логично проявяват по-възрастните хора. През септември читателите, които са на възраст над 55 години, са едва 7% от аудиторията. Интересът към информационния лидер в Шумен не се диференцира по полов признак.

През предходния месец той е бил ползван от жени – 53% и мъже – 46,5%. Най-много са хората с висше образование – 48%, следвани от тези със средно – 40%, и хората с основно образование – 12%. В материален план аудиторията на ШУМ.БГ е съставена от потребители със средно месечно възнаграждение между 500 и 600 лева. 48% от читателите разполагат със собствен автомобил, а 45% имат собствен недвижим имот.

Анализът на данните от изследването на „Гемиус“ показва, че ШУМ.БГ е най-голямата регионална медия, която ползва лицензираната система за мерене. Това е и един от най-търсените новинарски сайтове, след тези на националните медии. Както се казва – дай, Боже, всекиму! Ние вече загряваме на тъча. Надяваме се скоро и електронното списание fortisimo.eu да намери място в елитната национална селекция.

За fortisimo.eu – Силвия Терзиева

 

2 коментара

 1. Аз като гражданин на Шумен / който не е най-големият град / съм горда,че наш регионален / и то новинарски / сайт е най-големият....Знам,че тука всички четат Шум.бг,но за мене лично това един огромен успех и труд за хората,които го поддържат - успех и за нас.Браво на екипа на Шум.бг !!!! Фортисимо - вие си имате хъса и също не малка преднина,скорост и посещаемост ....сега ви трябва само време...
 2. Шум.бг е любимият ми информационен сайт......Фортисимо - нищо лично - отдавна исках любимите ми сайтове да са два - вие допълвате другата страна на новините.....Чакаме догодина и Вас да мерят и да поздравяваме............

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Шум.бг се класира в националния

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414