Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Майкъл знаеше как да сбъдва мечтите си

Е-мейл Печат ПДФ

alt„Иска ми се по някакъв начин да изчезна, така че хората да не ме видят никога повече. Това трябва да се случи в някакъв етап. Ще продължа да се занимавам с детска благотворителност, но няма да бъда видим. Да изчезна… това е нещо много важно за мен.

Хората се променяме непрекъснато. Ние се нуждаем от промяна в нашия живот. Затова имаме и сезоните пролет, лято, есен и зима… Аз изпълних мечтите си за музика и за всичко останало. И ако изключим тази инициатива за децата, по която работим в момента, вече не ме интересува нищо друго. Не ме интересува кариерата ми… Това, което ме кара да живея, са децата. Ако ги нямаше – съвсем сериозно, казвал съм го и преди, заклевам се в Бог, наистина го мисля, бих се хвърлил от някоя кула… ако не бяха децата… Не искам да живея дълго. Не искам. Не искам. Мисля, че остаряването е най-грозното нещо в живота. Когато тялото се пречупва и ти започваш да се набръчкваш. Това е толкова лошо. Съвсем не го разбирам. Не искам да се погледна в огледалото и да видя, че ми се случва. Хората казват, че остаряването е красиво. Не съм съгласен. Наистина не съм съгласен… Защо не можем да бъдем като дърветата. Те губят листата си през зимата, но през пролетта отново се завръщат с пълната си красота. Това създава усещане за тяхната безсмъртност. И в Библията се казва, че човек е създаден, за да бъде безсмъртен, но чрез греха сме стигнали до смъртта”

Това са думи на Майкъл Джаксън в разговор с равина Шмули Ботич от 2003 г., който се възползва от медийната истерия покрай смъртта на Краля на поп музиката, и издаде дискусиите под формата на книгата „Michael Jackson Tapes”.

alt

Трябва да признаем, че Майкъл е човек, който винаги е постигал мечтите си. През 1981 г. е искал да създаде най-продавания албум за всички времена. Дори и близките му са се подигравали на грандоманската амбиция, но година по-късно се появи Thriller, за да промени представите ни за съвременна музика и за да разбие всички рекорди за продажби в световен мащаб.

В началото на новото хилядолетие Джаксън е мечтал да изчезне от полезрението на публиката. Да бъде запомнен като млад и енергичен изпълнител. И това се случи. Той обаче изпълни и мечтата си да продължи да се бори за благотворителни каузи… дори от гроба.

Майкъл наистина знаеше как да постига целите си!

Колко бързо измина първата година след кончината на звездата?! Сигурен съм, че помните къде сте били когато ви е застигнала трагичната новина. Вероятно помните и с какво сте били облечени. Това е събитие, което трудно можеш да забравиш. Каква е равносметката за 12-те месеца?

Един истински творец струва повече мъртъв – отколкото жив. За по-малко от година Майкъл успя да върне огромните си дългове, да запази активите си и да осигури спокойното бъдеще на майка си Катрин и на трите си деца Принс, Парис и Бланкет. Продължи да помага (и то изключително щедро) на две благотворителни организации. Не трябва да забравяме, че приживе Джаксън бе обявен от „Гинес” за артиста, дал най-много пари за благотворителност. Щедростта е вечна.

alt

За мъртвите или добро или нищо! Тази максима като по чудо сработи. Трагичната вест заличи всички слухове като с гума. Изведнъж хората спряха да забелязват странностите на звездата и ексцентричния му вид, а погледнаха към безспорния му талант. Видяха колко много енергия, идеи и живот е имало в Майкъл по време на последните му репетиции за 50-те концерта в Лондон. Джаксън успя да се сбогува със света чрез неподправена демонстрация на неземните си дарби и искрената си загриженост за нашето бъдеще.

Три от 10-те най-продавани албума за 2009 г. в световен мащаб са на Майкъл (№3. “This Is It”, №8. “Thriller”, №9. “Number Ones”). С подобен успех не може да се похвали дори покойният Елвис. Документалната лента “This Is It” се превърна в най-успешния концертен филм за всички времена с приходи от 260 млн. долара.

Но не всичко е цифри. Смъртта ни накара да погледнем към човека Майкъл Джаксън. Да надигнем завесата от мистерии, да го видим като добър баща. Като филантроп. А дори и като философ. Изведнъж публиката прозря всички заговори и алчни претенции, които петниха образа на твореца от десетилетия. Смъртта вече пренаписва историята на Майкъл Джаксън. Факт е обаче, че певецът говореше за силата на позитивното мислене години преди Джон Кехоу и се бореше за спасяването на планетата доста по-активно от Ал Гор.

Колкото и грозно да звучи – от години насам бъдещето на Краля на поп музиката не е изглеждало по-светло. Предстои появата на интерактивна видео игра, която ще ни учи да танцуваме като Майкъл. През септември ще чуем и нов албум. Вече се радваме на Blu-ray издание на филма “Лунен пътешественик”…

Година след смъртта си Джаксън изглежда по-жив от всякога. За да ни повярвате е достатъчно да пуснете някои музикален канал. Веднага ще забележите неговите милитъри облекла, лентите на ръцете, бомбетата, движенията, фалцета, игривите викове…

alt

Знам, че трябва да се чувствам тъжен от идеята, че преди 12 месеца ни напусна най-голямата музикална звезда, живяла някога, която на всичкото отгоре беше и изключителен човек, но не мога да почувствам липса в себе си. Той наистина е около нас и ще остане тук… завинаги. Вместо тъга – може би ще пророня сълзи от щастие и благодарност, че съм живял в ерата на Майкъл Джаксън.

Любовта живее вечно…

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

Истината за Джаксън излезе наяве

TIME: Събитията на 2009

Да опознаеш Майкъл

Това е то… да почувстваш Краля лично

 

1 коментара

 1. Чакам днешния ден със страх, какво точно ще почувствам на годишнината от смъртта на Майкъл, защото няма да забравя как преживях този ден от 2009... Изключително трогателна статия, най-хубава, която прочетох днес по темата. Статия, която те разчувства, статия, която те кара да се замислиш, статия, която те кара да чувстваш... Благодаря за което :) Почивай в мир, Майкъл, ние сме с теб...

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Майкъл знаеше как да сбъдва мечтите си

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414