Фортисимо



Да останем себе си по време на бременността

Е-мейл Печат ПДФ

Когато разбрах, че съм бременна – първото нещо, което си помислих след радостта и еуфорията (разбира се, че ще ставам майка), бе колко ли ще оглупея.

Страховете ми се състояха в това да не се превърна в една от онези жени, които говорят само за бебета и за памперси и се изолират от целия свят. Казах си – аз няма да бъда от тях. Хубавото е, че почти никой от страховете ми не се сбъдна.

Чувах от всеки втори, че от 45 ще стана 90 кг, че ще занемаря външния си вид, ще бъда под влиянието на хормоните и ту ще крещя, ту ще плача. За щастие това не се случи. Единствените отпечатъци от бременността при мен бяха коремчето и целулита, от които май няма да се избавя доста време. Нооо... от оглупяването не успях да се предпазя.

Бременността със сигурност не е нещо, което те променя до неузнаваемост, но оставя своя отпечатък върху теб. Може би при мен проблемът бе, че се наложи да изляза в майчинство много по-рано от предвидените от държавата 45 дни преди раждането. Това допринесе да се изключа тотално от околния свят. Сякаш се капсулирах и никой и нищо не ме интересуваше толкова, колкото мъничкото създание, което расте в корема ми. Единственото, с което се занимавах по цял ден, бе домакинската работа. В един момент не можех да се позная.

Та аз се бях превърнала в една от онези жени, които ненавиждах. Освен, че се срещах само с бъдещи майки, дните ми минаваха в непрестанно ровене из сайтовете и търсене на информация за бременността. В главата ми бяха само бебета. По едно време ми хрумна дори да се запиша в училище за бременни, но си дадох сметка, че това ще ограничи контактите ми с „нормални” хора още повече.

Казах си стига в началото на деветия месец. Реших, че е време за промяна. Станах отново предишният контактен човек, излизах по цял ден на разходки, а с любимия човек използвахме всяка свободна минута, за да бъдем заедно.

След раждането на малката ми принцеса нещата още повече се промениха. Сега ангажиментите ми са двойно повече, а свободното време – двойно по-малко. Но, това не ми пречи да контактувам със старите си приятели, да чета книги, да следя новините, да гледам някой филм и изобщо да се интересувам от света около мен.

Бременността със сигурност ни променя. Важното според мен обаче е да не губим себе си.

За fortisimo.eu – Силвия Терзиева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Ново от Мама + Тате = Аз

    Популярно от Мама + Тате = Аз

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Мама + Тате = Аз

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Да останем себе си по време на бременността

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414