ФортисимоЖълтите дъвчат три версии за атентата срещу Галев

Е-мейл Печат ПДФ

Наредили сме актуалните издания на трите основни жълти вестника в България. Целта е да проверим засечките от първите страници. Оказва се, че единствено лицето на простреляния Юри Галев присъства на чело и в трите вестника.

Най-голямо внимание му отделя „ШОУ”. Редакторите там запазват тенденцията да хвърлят гръмки обвинения, а после да ги омекотяват с въпросителна в края на заглавието: „Стрелбата по Галев заради дрогата?”. С по-малък шрифт таблоидът обяснява как „Алкохолът помогнал на бизнесмена да подкара колата след покушението”.

„Галерия” реагира по-плахо на новината и съобщава, че Юри Галев казал имената на убийците” – кои са те обаче? Това не става ясно от първата страница. Добре, отваряме на девета. След подробен преразказ на историята покрай атентата с Калашников, станал в 4 след полунощ на 20 юни близо до Бели Искър, „Галерия” напомня, за миналогодишната огнестрелна атака срещу общинския съветник. Авторът на текста свързва инцидентите с боя пред лифта в Боровец. Там били засегнати интересите на Петър Гуцалски, шеф на „Атака” в Самоков. Явно той остава основният заподозрян от изданието и за настоящата поръчка, защото снимката му е изнесена в материала с обяснението, че е в тежък конфликт с Галев. Жълтият вестник допуска, че стрелбата може да се дължи и на дълговете на „Рилски спортист”, които трябва да бъдат покрити именно от президента на клуба Юри Галев. В края на краищата какви имена е дал раненият на пет места бизнесмен – така и не става ясно.

„Уикенд” забива доста по-категорично чело. При това без никакви въпросителни. „Юри Галев разстрелян по поръчка на Ковачки”. През 2007 г. Христо Ковачки сложил ръцете си върху хиляди декари гори в Говедарци, а заради тази сделка бившият земеделски министър Нихат Кабил е клиент на прокуратурата. От две години обаче местността се изсичала от хора на Галев. И за да има жълт привкус информацията в „Уикенд” е подправена с анонимен цитат: „Юри беше предупреден от хората на Ковачки да не навлиза в техните територии, но не ги послуша. Преди година, когато го гърмяха за първи път, той се закани да изнасили жената на Ковачки фолкпевицата Деси и зет му Никифор Вангелов.”

Ще е интересно да проверим кое издание се е докоснало до истината. Забавното е, че и трите версии са различни – скандалът с лифта, дрогата или дървената мафия… Кой знае?

Да се отдалечим за малко от криминалния свят. Забавно е как таблоидите рекламират себе си. „Уикенд” се хвали, че героите от сериала „Стъклен дом” били луди по техния вестник. И го разлиствали в ефир. За да не остане назад, „Галерия” се перчи с факта, че в новия си клип Икебаната Деян Неделчев чете тяхното издание. Освен, че това бил любимият му вестник, майка му в Русе събирала вманиачено всички броеве.

Редом до новото си рекламно лице Икебаната – на чело на броя „Галерия” поставя анонса за една съдебна победа на таблоида. „Волен се издъни срещу Явор Дачков. Сидеров не успя да осъди известния журналист”. Атакистът се е почувствал обиден от текст на Дачков, който е заместник главенредактор на вестника. Така политикът потърсил правата си в Софийския районен съд. Уви, безуспешно. А иначе проблемният текст предупреждава Бойко Борисов, че Сидеров и жена му Капка ще го врътнат.

Основното внимание на „Уикенд” за тази седмица пада върху тайната, която Ивана криела от 2 години. Поп-фолк дивата била обезобразена от пластичния си хирург и в следствие на алергичен шок от силикона в устните й – рязко качила 25 килограма.

„Галерия” се стреми да направи най-голямата таблоидна сензация за седмицата като с главни букви съобщава „Мето Илиенски е жив!”. Мистериозно изчезналият бос от ВИС бил с променена външност и живеел в Бразилия. Престъпният шеф цъфва на първа страница с „уникална” снимка, на която е с приятелката си Цветелина. Мълвата досега бе, че Мето е мъртъв, а за убийството му отговаря Георги Илиев.

Според „Галерия” обаче ВИС-аджията е в крепко здраве и стабилно финансово състояние, но и с няколко пластични операции. Според таблоида Илиенски бил косвено замесен в ликвидирането на Боби Цанков, защото радио водещият знаел подробности за неговото житие-битие.

Ами това е драги читателю… често глухарчето у нас се раздухва от куршуми, но и от смехотворни версии и твърдения на жълтата преса.

За fortisimo.eu  – 21.06.2010 – 27.06.2010 г.

 

1 коментара

 1. Нямам коментар. Няма да пиша и препоръка. Нищо няма да напиша. Само прочетох маТРиала ...Не мо пращайте никакъв БОБ, нито ГДБОб ;-)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Глухарче

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Глухарче

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Глухарче Глухарче Жълтите дъвчат три версии за атентата срещу Галев

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414