ФортисимоНай-неудобните места за сядане

Е-мейл Печат ПДФ

Меки тапицерии, ергономичен дизайн, столове с възможност за коригиране на височината или наклона на облегалката. Всичко това звучи много удобно, но в редица случаи дизайнерите пренебрегват най-важния показател и създават кошмарни за сядане повърхности. Тази статистика с шестте най-неудобни мебели за сядане показва, че не само манекенките трябва да страдат, че да изглеждат елегантни в марковите си мини дрешки.

alt

 Започвам с най-красноречивия пример за неудобен (бих казал и страховит) стол – този направен от подострени моливи. Уредът за мъчение е дело на германката Керстин Шулц. Критиците твърдят, че творбите й пропадат още в графичния етап. Ами, това е нормално! Дамата явно страда от дефицит на моливи, а с химикали по-трудно се рисува.

Иначе този невероятен стол се появява през 2005 г. като подарък за 100-годишнината на Faber Castell - компанията произвеждаща всякакви пишещи пособия. Чакам с нетърпение да видя творението й по повод юбилея на Gillette.

alt


Ако мразите някой ваш познат, извикайте го да ви помага с пренасянето на тези циментови фотьойлчета. Автор на бетонния шедьовър е Стефан Зуики. Екстрите на тази мебел са две. Здрав е като камък и тежи цял тон.

alt


И след като имаме стол от бетонни плочи, защо да няма и такъв от радиатори? Този, например, е направен от 80-годишна отоплителна система. Столчето си стои в музея за мебели в Торонто, но забележете, всеки може да се пробва и да го изнесе оттам. Само трябва да заплати 1 430 долара за дизайнерското решение. Радиаторният стол върви в комплект с масичка от водопроводни тръби, която струва едва 1 200 долара. Но пък си има червено кранче в основата на единия крак.

alt


Това черно-бяло столче се явява лимитирана панда серия на дизайнерите Фернандо и Умберто. Нормално е бройките да са ограничени, та нали любителите на бамбука са изчезващ вид. Всъщност, продадени са точно 25 подобни стола и притежателите им се хвалят, че са много удобни. Сигурно, но на мен ми е неудобно дори да ги гледам.

alt


Трудно е да се коментира следващият експонат в колекцията най-неудобни места за сядане. Естествено, диванът не е направен от истински кактус, а от силиконова реплика. И въпреки това - не знам кой би се престрашил да седне на него. Проектът за бодливата мебел идва като продължение на японската рекламна кампания за видеотехниката на Sony „Релаксирай, ако можеш”. Автор на кактосовия диван е стилистът (или садистът) Хзайо Йан.

alt


Столът от сламки е идея на Скот Джарви, който налепя 10 хил. пластмасови тръбички, за да покаже лицето на нашата консуматорска култура. Интересната мебел си спечели отличие и на английския фестивал за новаторски решения в бита Noise 2008. Не зная дали столът от сламки е удобен, но е очевидно, че е добре вентилиран.

alt

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глобалното село

  Популярно от Глобалното село

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Глобалното село

  Щрак

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глобалното село Глобалното село Най-неудобните места за сядане

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414