Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Един шеметен ден

Е-мейл Печат ПДФ

Какъв ден само! Преди време започнахме с идеята да направим „Шеметният Шумен” и бяхме доста плахи. Чуха се доста различни мнения, но като че ли никой не вярваше, че ще се справим с организацията на нещо, което бяхме гледали по телевизията.

Знаете нали - „Бягство към победата” от „Шоуто на Слави” и още куп подобни игри. Така или иначе започнахме с „Шеметният Шумен” и постепенно към нас се включваха повече и повече хора. В деня на играта резултатът бе зашеметяващ.

На старта имаше над 100 души, малко над 50 отбора заредени с много настроение и предвкусващи предстоящата авантюра. Организаторите от „Интеракт” запознаха всички с правилата и „Шеметният Шумен” започна.

Повече от 100 души се втурнаха по улиците на града и предизвикаха усмивките на съгражданите си. Единственото, което имаха право да използват участниците бе помощ от публиката. Имаха право да се консултират с гражданите за условията на загадката, която трябваше да решат. Ефектът на доминото включи целия град в играта. „Извинявайте, къде е това костница?” , „Случайно да има Айфелова кула в Шумен?”. Атмосферата в града бе повече от шеметна.

На един от обектите участниците трябваше да научат химна на града и да го изпеят. Убедени сме, че поне 110 души напреднаха с текста на тази символна песен точно заради играта. В нея наистина имаше всичко. Имаше ядене на чушки и охлюви, бъркане в кофи, скачане с чували, спускане в бункери. Завладяваща еуфория.

Отборите бяха съставени основно от ученици, но предизвикателството приеха и по-големи съграждани. Трети в крайното класиране е отбор съставен от баща и син. Имаше семейни двойки отбор или такъв съставен от учител и ученик.

Дори и тези, които не бяха из шуменските улици, имаха шансът да усетят от шеметната атмосфера. За целта Форте радио направи извънредно издание на „Десетия град”. И за да бъде още по-шеметно всичко Иван Капралов обикаляше по обектите в играта и подробно пресъздаваше събитията, а аз му помагах от студиото.

В крайна сметка всички препятствия бяха успешно преминати. Играта имаше и своите победители. Освен първите финиширали, които спечелиха материални награди осигурени от Община Шумен, „ВИАС” ООД, „Лифтком” ЕООД, комплекс „Фабулис” и „Големият каньон”, от играта спечелиха и всички, които участваха. Те прекараха един незабравим ден, изпълнен с много шеметни емоции.

И така за един ден Шумен стана най-шеметният град.100 човека изпробваха себе си и научиха много нови неща за града.Настроението на шуменци се повдигна и те се усмихнаха. Аз направих своят дебют като радио-водещ. Всичко стана някак - шеметно. Какъв ден само!

За fortisimo.eu – Траян Косев

 

1 коментара

  1. Аз участвах в Шеметния Шумен и мога да кажа,че останах страшно разочарована..........Това е така само и единствено заради организацията (ако изобщо имаше такава).Играта по принцип е страхотна и супер интересна,но това нашето не беше игра.С една дума някои от нас бягаха като хамави по улиците,а други повече от спокойни си ползваха коли(това всеки го знае).Имаше някакви измислени правила,но никой не следеше реда,за да може те да се спазват...Само едно мога да кажа и то е,че ако се проведе отново тази игра, Шеметният Шумен ще бъде равен на съзтезание с коли...

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Един шеметен ден

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414