Фортисимо

Глобалното село

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...

 

Пуснаха терариум за кактуси

Ще обърнем внимание на няколко ръчно изработени терариуми, в които обаче не се гл...


Какво знае октоподът?

Е-мейл Печат ПДФ

Октоподът е като жабата – мрачна твар. Осемте му пипала и мекотелната структура го правят изключително неприветлив. Ориентирани да търсят красотата, човеците лесно натоварват грозното с митична сила.

Хората се питат: „Какво знае октоподът?”. Подозират мекотелото и са убедени, че нещо с толкова много пипала задължително опипва не само там, където е редно.

Италианците кръстиха мафията си La Piovra (октопод), а после опаковаха творението си в телевизионен сериал и го предоставиха като културен продукт. Националната ни телевизия естествено го взе, но отново не получихме задоволителен отговор на въпроса: „Какво знае октоподът?”. Затова министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов прати бопаджиите да хванат бившия агент от ДАНС Алексей Петров, докато депутатите от комисията за контрол над службата се чудят: „Какво знае октоподът?”.

В Германия също затвориха октопода и през последните две седмици всички телевизионни канали и вестници проверяват какво знае мрачната твар.

Подозираме, че мекотелото е пуснало пипала и на нелегалните залагания във футбола, след като безпроблемно разпозна победите на швабите над Австралия, Гана, Англия и Аржентина на Мондиала в ЮАР. Лишен от всякакви светли „националистични” чувства главоногото прояви гьонсуратлък и честно прогнозира загубата на Вермахта от Сърбия. Това постави още по-сериозно въпроса за митичните познания на октопода. Предполагаме, че ще стане още по-страшно, ако довечера Испания срази Германия в ЮАР, както прогнозира октоподът вчера. Тогава ще сме склонни да повярваме, че в Италия мафията знае всичко и рекламира познанията си, произвеждайки телевизионни сериали.

Последните в България се ползват за учебни филми при подготовката на агенти в ДАНС. В Германия познанията на октопода се ползват да се нареди поредното световно по футбол и когато сме на път да разкрием тайната на силата на немския футбол – безотечественото мекотело обръща нещата и швабите губят.
Какво ли още знае октоподът?

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимки: msn.com, stuff.co.nz)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Какво знае октоподът?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414