Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Ние сме киселите оптимисти в Европа

Е-мейл Печат ПДФ

Никак не обичам усреднените данни от глобални изследвания. Все си стоим на чело в негативните класации и по стандарт на живот, и по употреба на алкохол и цигари, а от тази седмица и по „киселост”.

Странното определение на "European Social Survey" не назовава вкусовите ни качества, а измерва нивото на недоволство в страните от общността.

Проучването е направено сред 43 000 души от 21 европейски държави, а аз се чудя защо никога никой не анкетира мен?! А вас?

От мнението на другите българи излиза, че сме „най-киселата” нация в Европа и само два пъти седмично се чувстваме щастливи. За сравнение: швейцарците, ирландците и холандците всеки ден изпитват радост и хубави емоции. А щом като имат толкова добри чувства в излишък, защо не започнат да ни ги продават (айде, направо даряват). Помогнете на бедните люде!

Българите сме били най-недоволни от живота си и от работата си. Всъщност повечето хора около мен са доволни от професионалната си реализация, само се надяват да получават повече пари за труда си. Но, за да спазим шопската традиция, свързана с Вуте, ще изразходваме едната порция щастие за седмицата, като се зарадваме истински на следващата подробност. Отчаяни почти колкото нас са унгарците, словаците, естонците и поляците. Ха, няма само на нас да ни е зле.

У нас е най-ниско доверието към политиците, полицията, съдебната власт и демокрацията като цяло, сочи още изследването. Ами, че да… всички са маскари!

Според проучването ние сме най-малко склонни да приемаме промените, както и сами да се променяме и най-силно обичаме статуквото. Така е, харесва ни да живеем в криза и вече десетилетия си тънем в нея.

А иначе удовлетворени от живота са датчаните, финландците, швейцарците и шведите. Безсрамници! Куриозното обаче е, че българите сме най-големите оптимисти в Европа.

Моля? Радваме се по два пъти на седмица, не щем да се променяме, но вярваме в светлото бъдеще. На това се вика: хубава работа, ама българска!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка: blogchuk.files.wordpress.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Ние сме киселите оптимисти в Европа

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414