Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


„Зелените“ дипломанти на „Карлсберг“!

Е-мейл Печат ПДФ

За втори път „Карлсберг България“, Министерството на образованието, младежта и науката и девет водещи университети в страната отправят предизвикателство към 350 студенти завършващи екологични специалности в бакалавърска и магистърска степен.

Те ще се борят за 10 стипендии от по 2 000 лв., предоставени от „Карлсберг България“.

Според регламента вътрешни комисии във всеки университет ще излъчат по три номинации за наградите. Те ще бъдат подкрепени със съответната рецензия и представени анонимно. Финалното оценяване на 27-те кандидатури ще се извърши от независима експертна комисия, създадена от МОМН, чрез тясно сътрудничество с Висшите училища и БАН. Предварително обявени ясни и измерими критерии ще послужат за класирането на финалните 10.

Имената на победителите и техните разработки ще бъдат представени на официална церемония през ноември в София. „За нас, грижата за околната среда и насърчаването на младите хора, които работят по посока на опазването й са от голямо значение. Надявам се, чрез инициативата да успеем да им вдъхнем кураж и сили да продължат да осигуряват по-добро бъдеще за всички нас”, каза Александър Грънчаров, Изпълнителен директор на Карлсберг България. И допълни, че компанията планира да превърне „Зелените дипломанти на Карлсберг България” в една добра традиция, която да помогне за приобщаването на все по-голям брой млади български еко-специалисти към добрите европейски практики.

„Зелените“ дипломанти на „Карлсберг” се набират в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Университет за национално и световно стопанство (София), Химико-технологичен и металургичен университет (София), Лесотехнически университет (София), Югозападния университет "Неофит Рилски" (Благоевград), Университет по хранителни технологии (Пловдив), Аграрен университет (Пловдив) и Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”.

През 2010 г. броят на партньорите се увеличи с още един - Нов български университет, който от скоро откри еко-департамент.

Екип на fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично „Зелените“ дипломанти на „Карлсберг“!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414