Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Пясъчен цирк

Е-мейл Печат ПДФ

Лято, море, слънце и пясък. Мнооого пясък – имам предвид величествени с размерите си и изваяни до съвършенство пясъчни фигури. Сведения за този вид изкуство съществуват още от времето на древните египтяни.

В днешни дни то придоби огромна популярност като намери място дори в книгата за рекордите на Гинес.

В прекрасния морски град Бургас за трета година поред се провежда единственият в страната „Фестивал на пясъчните фигури”. Разположен е на територия от пет декара в северната част на морската градина, в близост до конната база. Билетите са на цена 1 лв. за деца и пенсионери и 3 лв. за възрастни.

Темата на първите две издания беше приказни герои, а тазгодишната е цирк. За направата на „пясъчния град” са били необходими 3 300 тона специален пясък, богат на глина и устойчив на променящите се метеорологични условия. Някои от фигурите достигат размери над 8 метра. За магическото влияние от необичайната гледка допринася вечерно осветление.

 

Но преди всичко цялото това вълшебство ни докосва благодарение на уникалния талант на 22-ма творци от Русия, Украйна, Чехия, Латвия, САЩ, Португалия и България. Времето тази година не беше техен съюзник и никак не ги улесни. Много от детайлите са били разрушени заради проливните дъждове и наново изградени. Но Анатолий от Москва описва точно метеорологичната картина като отбелязва: „Всичко е цирк. Вижте времето какъв цирк ни изигра”.

За да допълни атрактивния Фестивал на пясъчните фигури в Бургас, цирк „Балкански” предоставя два слона, които ще обикалят в пряка близост до фигурите. Разбира се те няма да бъдат без надзор, за да не стане като в приказката за слона, който влязъл в стъкларски магазин. Можете да допълните развлекателната си програма именно като посетите и цирк „Балкански”, който разпъва шатри точно до мястото, където е разположен „пясъчният град”.

 

Но побързайте, след 22.07 вече няма да имате възможността да се удивите на чудесата, които той ви предлага.

Акробати, клоуни, маймуни и хипопотами. Това са само част от обитателите на пясъчния цирк, който пресъздава артистите от манежа. Той ще остане на мястото си до средата на месец септември. Не пропускайте шанса да попаднете в малкия, необикновен свят, където пясъкът оживява. Гарантирам ви приятни емоции и изживявания, породени от тази нова за България лятна атракция.

За fortisimo.eu – Петина Венкова (снимки: panoramio.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Пясъчен цирк

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414