Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Вяра за БНТ!

Е-мейл Печат ПДФ

Днес СЕМ ще определи победителя в конкурса за генерален директор на БНТ. Вътрешноведомственият характер на темата не би следвало да предизвиква интерес извън бившите и настоящи служители на най-старата българска телевизия.

Вълнуват се и политици с ретро разбирания, които вярват, че е добре директорът да е от „нашите” и новопоявилите се „медийни експерти”, които все още не са се уредили с подходяща ведомост, на която да се разписват всеки месец. Този път обаче нещата не стоят така. По простата причина, че днес СЕМ ще определи една от важните персони в предстоящата радикална трансформация на медийната среда в България. От този директор на БНТ ще зависи дали има нужда и как точно изглежда „обществената телевизия” по света и у нас. От качествата на този директор за първи път ще зависи и балансът в новата медийна среда.

Говорим за тотално пренареждане! Не на дирекциите и редакциите в БНТ, както част от седемте кандидати очевидно си представят нещата. Става дума за технологично и пазарно пренареждане. За нова структура на видовете медии и за нови правила за реклама.

Нищо няма да бъде същото след предстоящата трансформация на медийната среда, което означава, че на обществото и на БНТ днес му трябва агресивен играч. Човек, който може да използва авторитета на най-старата телевизия и естествената връзка на медията с държавата, за да защити „обществения” интерес и да осигури баланса спрямо „частните” интереси в сектора.

Днес СЕМ прави важен избор, който в най-пълна мяра оправдава и неговото съществуване. Регулаторът избира регулировчика за кръстопътя на българските медии утре. Не е случайно, че за фаворитите на поста вече тръгнаха слухове, че са близки до едни или други крупни медийни играчи. В големия избор това е неизбежно. Важното обаче е чрез регулатора държавата да има свой човек в предстоящото пренареждане. В противен случай ще продължим да се чудим над определението „обществена медия”. Не ни остава нищо друго освен да имаме вяра за БНТ!

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимка: manoftheyear.bg)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Вяра за БНТ!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414