ФортисимоКалина Стефанова: „Бъди добър, мечтай нахално, играй и остави нещата да се случват”

Е-мейл Печат ПДФ

Още първия път, когато видях Калина на екрана останах впечатлена от усмивката й. Как го прави не знам, винаги е лъчезарна в следобедния блок на ТВ7. Така звучи и по радиото.

Калина Стефанова е един от най-известните гласове на Радио FM + вече много години. Всъщност добре, че е телевизията, за да можем и да видим тази усмихната блондинка. За дъщеря си, за чувствата си, за желанията си, Калина сподели лично за читателите на fortisimo.eu.


Нели Русева: Здравей, Калина! На какво се дължи твоята очарователна усмивка, която не слиза от лицето ти?

Калина Стефанова: Май, нямам отговор! Просто се усмихвам! Допускам, че харесвам това, което правя, любопитна съм, обичам хората и ми е хубаво да ги радвам! Те ми връщат положителна енергия и това ме презарежда! Не, че нямам проблеми и всичко е перфектно в живота ми! Просто се фокусирам, върху хубавите неща!

Нели Русева: Радио или телевизия?

Калина Стефанова: Разбира се, че и двете! Много е различно и са голямо предизвикателство! Различни изразни средства, за да стигнеш до емоцията и мислите на човека – зрител или слушател, но общото е отговорността ти на водещ. Накъде го водиш, защо казваш едно или друго, защо показваш тази картина, какво му помагаш да промени в живота си... често колеги забравят, че сме в медиите и затова да накараме хората да обичат повече живота си. Подменят мисията си да поднесат истината със скалъпени и депресиращи сензации! Често си задавам въпроса, на някого пука ли му, с какви мисли и картини в главата си заспива българският зрител и слушател, и с какво настроение се буди сутрин? Целува ли децата си? Върши ли си по-успешно работата...? Защото това е нашият живот и ние всички сме отговорни за това какъв е, а медиите не по-малко!

Нели Русева: Завършила си кукловодство, работила ли си с кукли?

Калина Стефанова: Само докато учех. Но запазих способността, да сменяш гледната точка, да откриваш живота на материята и да се смееш и шегуваш повече!

Нели Русева: ТВ 7 ли те намери, или ти намери телевизията?

Калина Стефанова: Намери ме екипът на продуцента Виолета Малинова!

Нели Русева: С Таня сте страхотен тандем, свързва ли ви приятелство?

Калина Стефанова: Много добро и ценно приятелство, тя е човек, в когото мога да се закълна!

Нели Русева: Предизвикателство ли е да работиш като водещ на живо предаване?

Калина Стефанова: И лукс и предизвикателство! Ако имаш качества да си успешен от „прима виста” е много сладко да е на живо, но малко си е работа за екстремисти – адреналинът е повече!

Нели Русева: Кое основно качество трябва да има човек за тази работа? Всеки ден те среща с нови хора, някои по-известни, други не толкова, натоварва ли те това?
Калина Стефанова: Всяка нова среща е нов шанс, дори да не знаеш за какво – благодаря за това! Не ме натоварва, просто искам да открия човека срещу мен, интересно ми е! Основно качество? Няма такова специално, но всичко е в детайлите!

Нели Русева: Ако не беше водещ, каква друга професия би избрала?

Калина Стефанова: Психолог.

Нели Русева: Разкажи нещо забавно от работата ти, някой гаф примерно.

Калина Стефанова: Разливала съм кафе върху пулта в радиото и то спря, посипах вода върху главата на шефа, без да искам. Виждала съм оператор да пада пред очите ми и те хваща заразният смях, дето в ТВ ефира е като харакири... но всичко е, за да не се взимаш много на сериозно! Важно е това!

Нели Русева: Спортуваш ли, какви трикове използваш, за да поддържаш тази прекрасна форма?

Калина Стефанова: Фитнес, ски, не спирам да се движа!

Нели Русева: На какво те научиха твоите родители?

Калина Стефанова: Да не си губя времето! Да уважавам хората! Да обичам природата! Да усещам кога да спра! Да се усмихвам, дори когато ме боли! Да изпипвам нещата докрай!

Нели Русева: Имаш дъщеря –тийнейджър. Строга майка ли си?

Калина Стефанова: Ами, да! Мисля, че не е лесно с мен, но всяка награда е заслужена и радостта е истинска! Но пък, съучениците на дъщеря ми ме харесват и казват, че съм „готина майка” – сигурно, защото ги уважавам и не ги подценявам!

Нели Русева: Би ли искала твоята дъщеря да наследи професията ти? Какво си мечтаеш за нея?

Калина Стефанова: Аз искам тя да сбъдва своето виждане за живот! Просто я подкрепям и гледам да не стъпи много на криво!

Нели Русева: Какъв трябва да е мъжът, за да те впечатли и да остане до теб?

Калина Стефанова: Някой като мен! Не е важно да ме впечатли, а да усетя желанието в себе си за споделеност! Не мисля, че за това има обяснение с думи!

Нели Русева: Какво те разплаква?

Калина Стефанова: Дефицита на доброта и обич! Затова търсим специална причина, а лошото – просто го правим! Защо?

Нели Русева: Какво може истински да те зарадва?

Калина Стефанова: Сбъдната мечта, за която не си се борил със зъби и нокти! И простичките неща – слънчево утро, аромат на кафе, припукването на дървото в огъня, уморено отпускане в прегръдката на любим човек, щастлив глас от другата страна на телефона.

Нели Русева: Имаш ли максима, която те води всеки ден?

Калина Стефанова: Не! Просто се шегувам, но когато съм тъжна, съм неспасяема! Максимата не е хубаво нещо – предпоставка е и за разочарование! По-добре неочаквана радост отколкото преследвана цел! Бъди добър, мечтай нахално, играй и остави нещата да се случват!

Нели Русева: Кое е най-екстремното нещо, което си правила досега?

Калина Стефанова: Спусках се по една писта в Италия с почти 90 градуса наклон. Опирах рамото си в склона и не вярвах, че е истина. Не казвам, че умирах от щастие, де! Преди години бях готова на всичко, за да съм с мъжа когото обичам! Няма смисъл, той може би не го иска от теб!

Нели Русева: Ти си човекът с въпросите, ти си водещият и понякога сигурно притесняваш събеседниците си. Теб какво би те притеснило?

Калина Стефанова: Нищо не крия и за всичко имам мотивиран отговор! Какво да ме притеснява?

Нели Русева: Какво мислиш за културата в България? Чалга музиката оформи ли чалга култура?

Калина Стефанова: Това не е „една от...”, а най-тъжната тема! В културата на България не е проблема чалгата, а липсата на баланс в разнообразието! Не веднъж съм казвала, че например музикантите от „не-чалгата”, вместо да мрънкат, че няма спонсори и държавна политика, могат да си зададат въпроса: „Защо на хората това им харесва?”, уловете принципа и го приложете във вашия жанр! Всеки се хваща за повърхността – силикон, бедра.....не е това само! Слушахте песните за БГ Евровизия, че колко от тях можеха да се запеят, та запомнят? Говорих с композитори, музиканти... абе, хора! Публиката не се вълнува от претенциозно музициране! Лошо е, че в чалгата се пласират много често морално деградивни послания и това е нейната безотговорност! Иначе, аз също се възхищавам на хубавите жени, скъпите клипове и често добри гласове в чалгата – искам ги в рока, регето, попа, джаза – защо не!

Нели Русева: Пожелай нещо на читателите... на себе си...

Калина Стефанова: Изберете си нещо, в което да вярвате и по-малко слушайте глупости! Животът си е ваш, махнете боклуците от него – от това ще пострадат само те! Бъдете здрави, аз също!

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Интервю

  Популярно от Интервю

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Интервю

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Интервю Интервю Калина Стефанова: „Бъди добър, мечтай нахално, играй и остави нещата да се случват”

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414