Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Лятно презареждане!

Е-мейл Печат ПДФ

Въпреки че астрономически отдавна посрещнахме лятото, досега не го бяхме усетили истински.

Надвиснали над главите ни черни облаци, непозволяващи на слънцето да си проправи път до нас, непрестанни проливни дъждове и температури, необичайно ниски за сезона – през последния месец метеорологичната картина у нас беше такава.

Но стига вече! Най-накрая е лято! Точно такова, каквото го обичаме и му се радваме. Слънцето препича отвисоко, а парещите му лъчи ни боцкат като иглички и ни побутват към морския бряг. Преди да се усетим  искаме отпуска от шефа или сами си казваме: „Край на работата, време е за няколко дена почивка”. Приготвяме набързо малко багаж като естествено първото, което сме грабнали, са банските, плажната хавлия и джапанките. Последни часове, прекарани в тръпнене и очакване и ето – намираме се в някое от неповторимите, китни курортни градчета.

Първата ни спирка е хотелската стая или квартирата, в която ще се настаним. Оттам моментално се отправяме към плажната ивица. Засилка, скок, цамбур!

Охладени от водата и изморени от плуване следва да полежим мързеливо на пясъка под плътната сянка на чадър. По-късно се прибираме да вземем душ и отново поемаме напред към забавленията. Животът тук ври и кипи. Отвсякъде долитат смеховете на малчугани и веселата глъч на по-възрастните. От заведенията се разнася разнообразна музика.

Избираме си приятно за нас местенце, поръчваме, хапваме, пийваме, а разговора с приятелите или близките ни върви така сладко, че изобщо не усещаме кога е станало посред нощ.

Тръгваме си от ресторанта, но в клубните заведения и баровете ни очакват гонещи се цветни светлинки, коктейли, танци и нови запознанства, така че е невъзможно да устоим и да ги подминем.

Но утрото ни предлага най-примамливото изкушение – да посрещнем изгрева. Озовали сме се отново на плажната ивица. Пясъкът е изстинал, но водата е все така топла. Птиците и вълните преплитат песните си в омайваща и галеща слуха мелодия. На хоризонта се реят порозовели пухкави облачета.

Затаяваме дъх, дори не мигаме – огненият диск бавно и величествено изплува сякаш от дълбините на морето. По водната повърхност до самия бряг пропълзява пътека от отблясъци. Сякаш някой е постлал червения килим за холивудска знаменитост. Всъщност това сравнение бледнее до невидимо пред съвършенството на природната картина, която съзерцаваме. В този момент изпитваме пълно блаженство и в душата ни цари ненарушима хармония.

Започва нов вълшебен ден, през който ще съберем енергията, нужна ни за цял месец усилена работа.

За fortisimo.eu – Петина Венкова
(снимки: log.bg, zavedenia.com, slusham.com)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Лятно презареждане!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414