Фортисимо



Перфектно е лицето на влюбената жена, на майката, на щастливия човек

Е-мейл Печат ПДФ

Силвия Стойчева е най-интересната жена, с която никога не се бях виждала, но която почувствах изключително близка, заради много неща. Тя е make-up артист, или гримьор, една от най-известните у нас.

Други я познават като бившата съпруга на Наско от „БТР”, и човек който се занимава с куп благотворителни каузи. Онези читатели на fortisimo.eu, които не я познават, убедена съм, ще могат да я опознаят достатъчно, заради откровеността, с която тя направи това интервю.


Нели Русева: Здравей, Силвия! Как се чувстваш?

Силвия Стойчева: Здравей Нели:) Аз се чувствам добре, старая се да се усмихвам, но за съжаление хората напоследък са изтрили усмивките от лицата си и целия този негативизъм ме уморява.

Нели Русева: Завършила си политология, как стана make-up артист? Нещо коренно различно?

Силвия Стойчева: В политологията намерих огромна част от нещата, които ме интересуваха – философия, психология, дипломация и мисля, че това ми е много полезно в моята професия – гримьор. А с мода съм се занимавала май цял живот. Първо бях модел и в последствие след като родих се насочих към грима.

Нели Русева: Учи ли се професията на гримьора, или трябва да имаш талант, да ти идва отвътре?

Силвия Стойчева: По света се учи, даже в Русия има 5 годишен университет, но тук в България няма. Тук има курсове, но аз мисля, че ако нямаш талант само ще си дадеш парите. Поради тази причина не съм се заела със задачата да предам познанията си. Мисля, че трябва да си много добре подготвен, за да преподаваш, а не само защото умееш да гримираш добре. Ти ако имаш таланта да го правиш, този на когото ще вземеш парите може да няма. И как тогава ще му кажеш – ами не ставаш. Аз лично не бих имала очи да взема пари на такъв човек.

Нели Русева: Кой ти показа основата на тази работа?

Силвия Стойчева: Аз започнах като чирак на Люба Алтънова, която за мен е най-добрият гримьор, не само у нас, но и в Щатите – където живее и работи. С нея се познаваме от деца и тя знаеше, че мога да рисувам и когато веднъж в разговор и казах, че се чудя какво да подхвана след като родих и завърших, тя ми предложи да се пробвам в Националната телевизия. Там останах няколко месеца при Весела Златоуста, която също е невероятен професионалист. И след това всичко е усилен труд, самоусъвършенстване и много емоция и въображение. Това според мен е жизненоважно в нашата професия.

Нели Русева: Ти си гримьор на звездите, има ли ВИП-ове в България?

Силвия Стойчева: Както по света, така и у нас всеки, който държи на имиджа си, работи със специалисти – гримьори, фризьори и стилисти. Имам и клиентки които са банкерки, в политиката и те за мен са ако може да се каже – ВИП-ове.

Нели Русева: Твоите клиенти стават ли твои приятели?

Силвия Стойчева: Имам и такива които ми стават приятели, но се стремя да запазвам професионални отношения. Приятелството според мен пречи. Ще дам само един пример – ако сме приятели и излизаме заедно може да се получи конфликт на интереси. Има не малко такива случаи. За мен дискретността е на първо място.

Нели Русева: Кого мечтаеш да гримираш, някой от шоу бизнеса или от политиката (от BG или от чужбина)?

Силвия Стойчева: Работила съм с почти всички в България, но и много пътувам навън. Така че нямам някакви специални предпочитания или желания спрямо някой специален. А и хората навсякъде са еднакви, независимо от статуса им.

Нели Русева: Има ли перфектно лице?

Силвия Стойчева: Да! Има перфектни лица. Това са тези, които без грим сияят. Това е лицето на влюбената жена, на майката, на щастливия човек. И все пак ще си позволя да спомена 2-3 имена които мисля, че са наистина перфектни – Руми Кръстева, Диляна Попова и Луиза Григорова. Наистина невероятни жени.

Нели Русева: Защо има известни лица, които ако срещнем без грим няма да познаем? Какви грешки допускат?

Силвия Стойчева: Да, за съжаление тенденциите у нас са извън всякакви рамки и норми. Тук повечето жени и момичета се стремят да изглеждат като някой, а не създават свой стил. Навън не може да видите толкова "намазани" лица. Уважават естествения и сияен вид, а той не се постига с "тонове" грим. Често съветвам моите клиентки как да изглеждат лъчезарни с малко, но качествена козметика. Ако се налага да се прикриват сериозни дефекти ги насочвам към дерматолог. Аз лично много уважавам и харесвам д-р Люси Попова, с която успяваме да усмихнем много жени.

Нели Русева: Дай няколко съвета на дамите, какво НИКОГА да не правят?

Силвия Стойчева: Съветвам моите клиентки, а и всички жени, да се консултират поне веднъж със специалист относно тоновете и нюансите, които подхождат на тена им, на цвета на косата и очите. Какъв фондьотен да ползват, защото в днешно време той дори е полезен. Освен, че защитава лицето от вредните влияния на слънцето и мръсния градски въздух, също така хидратира кожата. Важно е още каква форма на веждите и очите ще придадем. Това са неща, които ако научиш, ще си специалист за себе си, а това е страхотно за самочувствието на всяка жена.

Нели Русева: Какво е модата в грима това лято например?

Силвия Стойчева: Като всяко лято и през това са модерни смелите искрящи сенки и ружове, подчертавайки загара на кожата.

Нели Русева: Разкажи за „Мисия Беллисима”, открихте ли Кари Брадшоу :) Срещна ли интересни хора, какво те впечатли най-много в тази кампания?

Силвия Стойчева: Много съм горда, че бях поканена в "Мисия Беллисима". Както за дамите, така и за нас това е невероятно предизвикателство. Срещнахме се с невероятни дами, артистични, забавни, смели и горди българки, но какво следва, ще запазя в тайна :)

Нели Русева: В „ Битката на градовете” по PRO.BG видях сълзи в очите ти, чувствителна ли си?

Силвия Стойчева: О да, аз съм страшно чувствителна. Мога да се разплача дори ако чуя прочувствена песен. Скоро гледах клипа на Тони "Има ли" и искам да ти кажа,че съм горда, че имаме такива хора и изпълнители в БГ. Но само докато излезна от нас ...

За fortisimo.eu – Нели Русева (Втора част на интервюто със Силвия Стойчева)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Интервю

    Популярно от Интервю

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Интервю

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Интервю Интервю Перфектно е лицето на влюбената жена, на майката, на щастливия човек

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414