Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Тренировки с приятел. Струва ли си?

Е-мейл Печат ПДФ

Много хора изпитват някакъв страх от фитнес тренировките в зала. Чувстват се неудобно сами да прекрачат прага на спортния център и да се борят със здравите „батковци” наоколо.

Друго си е да извършиш това упражнение, чувствайки подкрепата на някой приятел. Тъй като инструкторите не са от най-отзивчивите, другарчето може да ти помага в разтоварването и качването на дискове и в изпълнението на тежки упражнения. Компанията е полезна и при дългите кардио загрявания. Друго си е също след тренировка да изпиеш по един протеинов шейк в приятна компания.

Главният проблем е, че тренировката с приятел често продължава повече от 2 – 3 часа.
 
Факторът „приятел в залата” има своите положителни страни, но минусите са неимоверно повече. Безспорно е много важно да намирате начини да се забавлявате по време на тренировките. Ако ви е скучно или неприятно във фитнеса, вие постепенно ще спрете да го посещавате. В това отношение приятелите вършат идеална работа. Те оценяват всяко ваше постижение. Създават една приятна атмосфера за тренировка и развличат скучните почивки между сериите. Най-важното е обаче, че компанията в залата предизвиква състезателна конкуренция, която за жалост е също нож с две остриета.

Най-неприятният момент при тренировката в група е, когато приятелите тренират едни и същи мускулни групи. Така те окупират за дълго всеки фитнес уред, на който се преместят, и пречат на останалите посетители в залата. Точно това обикалянe на уредите по двойки често намалява резултатите не само на групичката, но и на всички посетители в залата. Другият основен минус са дългите разговори между упражненията. Тийнейджърите на възраст (и на ум) са заплашени от два много опасни риска.

Първият е синдромът „Кой е по-по-най”, при който се надпреварват да показват сила. Но повярвайте ми, да видите ръка, която излиза от раменната става заради прекомерните тежести, не е никак приятна гледка (говоря от личен опит). Вторият проблем се нарича „Защо го правиш това тъпо упражнение?”. Когато чуете подобно подмятане – просто отговорете „Има го във фитнес програмата ми”. Всеки, който разбира поне малко от този спорт, ще спре с въпросите до тук. В никакъв случай не си променяйте програмата само заради някакви невежи коментари.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка: paradisewalk.com)

 

1 коментара

 1. Тренировката с приятел или с друг редовен партьор не може да се сравни с тази ако ти се наложи да ползваш "услугите" на случен трениращ. Случвало ми се е вместо да ми помага за "последните повторения" той да ги прави сам, което както знаете са най - полезните повторения, прецакани заради неграмотен случаен партньор

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Тренировки с приятел. Струва ли си?

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414