Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Привилегията да си българин в България

Е-мейл Печат ПДФ

Сигурна съм, че и вие, като мен, сте изпитвали или чували оплаквания от пренебрежително отношение в собствената ни страна, особено в сферата на туризма.

Точно затова в разгара на сезона на отпуските реших да ви разкажа за две места в България, където с моето семейство сме се ползвали с привилегията да сме... българи.

На всички двойки с деца горещо препоръчвам Атракционен парк „Акваполис” в Златни пясъци. Атракциите ще доставят незабравими преживявания на децата ви, пък и на вас самите. А ценовият пакет ще ви изненада приятно. Прави впечатление, че наоколо се чува немска, руска, румънска и каква ли още не чуждестранна реч, българите са малцинство.

Обслужването обаче е наистина добро и по никакъв начин не оставя усещане у българския турист, че е по-малко значим. Специално проверих и научих, че това е единственият по Черноморието ни аквапарк, където са помислили за преференциални цени за българските семейства. Това очевидно е трайна политика на комплекса, тъй като семейните пакети са поне от три години.

Второто място, където сме се почувствали специални като българи е каменна хижа Ястребец в КК „Боровец”. Там пък бяхме изненадани не само от топлото посрещане, но и от факта, че при влизането ни в заведението за хранене към хижата, доста набързо сместиха чужденците, като пред невярващите ни очи се освободи най-хубавата маса.

Всъщност, това са дреболии които изобщо не би трябвало да забелязвам. Любезното обслужване е просто задължение за всеки, който се занимава с туризъм, а привилегиите за родни туристи са нещо обичайно в чужбина, където почти винаги ще се отнесат с по-голямо уважение към собствените си граждани.

В България обаче пренебрежението към нашия турист датира още от времето на социализма и си струва да се радваме на всяка светлинка в тунела. Защото всеки може и трябва да се чувства най-комфортно в собствената си страна.

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Привилегията да си българин в България

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414