ФортисимоНаръчник за успех в сайтовете за запознанства

Е-мейл Печат ПДФ

altСтане ли въпрос за рубриката „Сексът, градът и още нещо” и темите бързо преминават в коловоза на Интернет запознанствата, Интернет общуването и Интернет любовта. Какво да се прави, живеем в технологичен век и все повече хора започват своите интимни връзки в мрежата. Жив пример за това са и тазседмичните ни гости в рубриката „Моята луда сватба”.

Не очаквайте от мен обаче сантиментални размишления на тема „Бездушно ли е виртуалното общуване”. Оставям тези дебати на жените. Ще бъда практичен. Сигурен съм, че имате поне един профил в сайт за запознанства или социална мрежа. Искате да ви отговарят на писмата? Ами, вслушайте се в следващите съвети. Те идват от уеб протала OKCupid, който е направил статистика за успеваемост при запознанствата в Интернет, на базата на хиляди потребителски съобщения и техните отговори. Дори и да не си търсите гадже, резултатите ще ви бъдат интересни. Сигурен съм!

Когато пращате съобщения на някого – никога не започвайте текстовете с комплимент. Забравете за „много си секси” или „колко си сладка”. Всъщност самата дума „секси” намалява шансовете ви за отговор с 15 процента, „красива” с 20, а „сладка” с 25 процента. Бягайте и от клишетата „От кое списание си излязла”, „Болеше ли… като падна от рая” и други такива простотии. Жените не им се връзват.

alt

Програмистите от OKCupid са анализирали съдържанието в 500 хил. поредни съобщения, които осъществяват началния контакт с друг Интернет потребител. Резултатите са впечатляващи. Текстовете, в които са използвани съкращения или жаргонни думи, получават отговори едва в 32 процента от случаите. В зависимост от правописа провокираната ответна реакция може да падне и до 6 процента.

Въпроси от сорта на „Как си”, „Какво правиш” или „Какво си търсиш” намаляват шанса за отговор с 53 процента.

Ако искате да ви забележат, покажете в писмото си, че сте прочели внимателно профила на вашата избраница (или избраник). Вметки като „виждам, че харесваш…” увеличават шансовете за отговор с 49 процента. Ако искате да получите сигурна обратна връзка, поинтересувайте се в детайли от нещата които харесва човекът от другата страна на монитора.

alt

От OKCupid са изготвили и списък с думите, които се съдържат най-често в съобщенията, предизвикали отговор:
От 30 до 40 процента успеваемост – „литература”, „абитуриентска/и…”, „видео игри”, „физика” (но не като научна дисциплина), „любими филми”.
От 40 до 45 процента успеваемост – „зомбита”, „вегетарианство”, „метал”, „връзка”.

Изводите ги оставям на вас. Искам само да попитам скептиците: Тази статистика не ви ли показва, че правилата в Интернет общуването не се различават от тези в ежедневието ни?

За fortissimo.eu – Симо

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Наръчник за успех в сайтовете за запознанства

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414