ФортисимоЩе напусна България, защото всеки ден ни унищожават!

Е-мейл Печат ПДФ

Втора част на интервюто със Силвия Стойчева. Виж предходния текст тук.

Нели Русева: Защо те наричат „скандална”, това работа на медиите ли е, имат ли основание за това?

Силвия Стойчева: Знаеш ли, всеки човек май минава през това да бъде "скандален". Особено в нашия бранш. Когато те забележат и шумят за теб, някак ти обръщат и повече внимание. Не съм се стремила съзнателно към това, но някак се случи. Когато осъзнах, че тази суета и подхранване на егото само ми вредят, започнах съзнателно да страня дори от публични изяви по партита и т.н., защото се получава, че казвам на някой здравей и след 2 дни съм вече с него, а това ме дразни и ми тежи.

Нели Русева: Как се справяш с глупостите, които пишат в т.нар. жълта преса?

Силвия Стойчева: Във всяка лъжа има частица истина, казваше баба ми. Не се справям, защото не е нещо, което може да ме засегне. Ако съм направила нещо и са написали за него, но в пъти преувеличено, просто си прощавам за грешката, която съм допуснала и продължавам напред.

Нели Русева: Ти самата как се описваш, какво би искала хората да знаят за теб?

Силвия Стойчева: Хората които искам да ме познават, ме познават. Аз не съм съдник на никого, не искам и мен да съдят. А коя съм в действителност – надявам се някой ден да разбера. Сега съм просто майка, която обожава дъщеря си, добър професионалист и принципен човек. Най-вече човек.

Нели Русева: Наско от Б.Т.Р. е бащата на дъщеря ти. Ти самата казваш, че сте щастливо разделени, успяхте ли да запазите приятелството?

Силвия Стойчева: С бащата на дъщеря ми наистина сме разделени от доста време и наистина запазихме добри взаимоотношения. Имаме, разбира се, спорове относно Мартина, но това са нормални неща. Все пак аз съм артистична натура, докато той е доста прагматичен човек, а Мартина е като мен - отнесена, забавна и много импулсивна.

Нели Русева: Смяташ ли, че между мъж и жена може да има приятелство?

Силвия Стойчева: Приятелство може да има, но в повечето случаи от страна на жената. Ако тя е красива, неминуемо се стига до недоразумения. Трябва човек да знае какво означава приятелство, за да нарича някой приятел. А тук, в нашата мила родина, много малко хора си задават въпроса какво е приятелството. И за това се получават и грозни ситуации.

Нели Русева: Романтична ли си?

Силвия Стойчева: Ако ме питаш за свещи, ягоди, подаръци – не. Но ако ми подари някой, който харесвам, полско цвете или нещо направено от него, е тогава ще се разтопя. Харесвам когато хората не крият емоциите си, но само когато са взаимни. Няма нищо по-досадно ако някой ти натрапва това което чувства, без ти да си инспирирал нищо. Ето и тук се различаваме много от хората навън. И после се леят отвратителни обиди и упреци и се стига до неразбирателство между хората (важи и за двата пола).

Нели Русева: Какво истински те радва?

Силвия Стойчева: Истински ме радва усмивката на дете, допира до муцуната на Рапира (една кобила която обожавам), когато мама ми каже, че ме обича, а Мартина, че съм най-добрата майка. Много мога да ти говоря за моите малки радости. Пиша детска фантасмагорична книжка и когато потъна в този семпъл и уютен свят, съм си в къщи :)

Нели Русева: Ти си бунтар по душа, какво те дразни най-много в живота ни сега?

Силвия Стойчева: Да, бунтар съм, но за съжеление в България всички сме бунтари на хартия и по форумите. Никой не иска в сърцето си да се променят нещата, защото така ни е удобно. Много са малко хората, които радеят за истината и не се страхуват да я кажат. Много са малко и тези които биха хвърлили всичко и биха започнали живота на чисто. Тази тема е безкрайна, но искам само да задам на всички тези "зомбита", които живеят в България въпроса - защо се будите само когато наистина ви отнемат всичко – деца, родители, куче и т.н. Никой тук не се интересува за сега, всички живеят или в миналото или в "някой ден". И после когато този ден не дойде, започват големите обвинения, а дотогава хвърля боклуци навсякъде, руши, псува, не спира на пешеходна пътека и т.н. Така се унищожаваме...

Нели Русева: Любов или спокойствие?

Силвия Стойчева: Любовта е спокойствие, уют и хармония :)

Нели Русева: Какъв трябва да е един мъж, за да те впечатли, да остане до теб?

Силвия Стойчева: За съжаление май няма такъв. Аз съм силна, но не съм и мъж. Имам принципи и достойнство, но и правя компромиси. И за съжаление тук май няма кой да цени тези неща. Или по-точно само на думи ги ценят. А от приказки вече ми се повръща (с извинение).

Нели Русева: Има ли любим мъж до теб?

Силвия Стойчева: (усмивка)

Нели Русева: Има ли период, чувство, човек, нещо което много да ти липсва?

Силвия Стойчева: Да, има. Това е един следобед, на едно пристанище, след като разгледахме един от най-големите аквариуми в света. Там под звуците на музиканти, които свиреха невероятно, гледайки как възрастни хора се държат за ръцете и се гледат с такава любов след толкова години, си пожелах и аз да остарея така, с човека който гледах с цялата любов на света. Тези мигове не се забравят...

Нели Русева: Имаш ли страхове?

Силвия Стойчева: Страхове? Може би само за дъщеря ми се страхувам. За себе си нямам, дори се преборих с някои свои, като страха от змии и паяци :)

Нели Русева: Разкажи за Мартина. Какво най-много ти се иска да научи от теб?

Силвия Стойчева: Мартина е вълшебна :) Тя е моето вдъхновение. Много е красива, умна е и има страхотно чувство за офлянкване :) Ако иска да не ти каже нещо, ха-ха, нищо не можеш да разбереш. А от мен тя е научила, че е важно да си лидер, а не сива мижитурка в тълпата, да си отстоява позицията и да носи отговорност за действията си. Иначе е страшно отвята, хи-хи. Никога не знае къде и е главата и това е много чаровно :)))

Нели Русева: Известна си със страстта си към готвенето, кое е любимото ти ядене? Сподели рецептата ;)

Силвия Стойчева: Мога да готвя всичко, но истинската страст идва когато получа вдъхновение и тогава става страхотно вкусно. И се усеща една подправка, която не се продава по магазините – щипка любов :)

Най-често правя пица в къщи. Тя е любима на цялото семейство и всички твърдят, че аз я правя най-добре. Така,че ето и тази която правя най-често :)
Капричоза: моцарела, доматен сок, гъби, шунка, маслини, зехтин

Нели Русева: Как поддържаш тази прекрасна форма - диета, спорт, добро настроение :)?

Силвия Стойчева: Ха-ха-ха формата ми :) Ако ти призная, че нищо не правя... Аз съм бивша спортистка и имам щастието да имам сериозна мускулна памет. От време навреме тичам в парка или просто се разхождам,а ако кача малко просто си взимам таблетки за подтискане на апетита, лишавам се няколко дни от хляб и пържено, пия повече вода и това е всичко. Но мисля малко да си подобря мускулния тонус, защото тези дни ремонтирах един шкаф и такава мускулна треска имах, че се засрамих от себе си :)

Нели Русева: Хрумвало ли ти е да напуснеш България?

Силвия Стойчева: Аз ще напусна България и сигурно няма да искам да се върна. Унищожават всеки ден методично желанието ми (и на още доста хора) да направим нещо за страната. След като посегнеш да помогнеш, да направиш нещо и те плеснат не веднъж, не два пъти по пръстите,повече не посягаш. Тук искат все повече хора, да живеят елементарни, необразовани и лесно манипулируеми роби. Зомбита. А аз не искам детето ми да расте така.

Нели Русева: Пожелай си нещо...

Силвия Стойчева: Пожелавам си това, което имам, а това което искам, ще се преборя за него. И здраве...

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

1 коментара

 1. Kato si napravila taka, che da te svarzvat samo sas svirki i sex, e normalno da ne iskash da si tuk! Balgaria e malka strana, v neia se znae vsichko za vseki !!! Kogato si po-izvesten s tova che si profesionalist v legloto i imash byasen kilometrash, a ne s rabotata si e tegavo DAAAAAA no vseki sam si izbira, kak da ghivee che da ne se sramuva ot postapkite si!!!!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Интервю

Популярно от Интервю

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Интервю

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Интервю Интервю Ще напусна България, защото всеки ден ни унищожават!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414