Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Видях буря

Е-мейл Печат ПДФ

След усилена работа през уикенда реших да освободя първия работен ден от седмицата за кино във Варна. Сутринта си взех якето и портфейла и потеглих с маршрутка от Шумен за морската ни столица.

Бях планирал да гледам три филма и да изляза от последния чак в 22 ч. След втория обаче реших., че съм се поуморил и с бодра крачка тръгнах от МОЛ Варна към ЖП гарата в 17.30 ч. Небето над мен ставаше все по-тъмно. Хората се движеха все по-неспокойно, една възрастна жена до катедралата вървеше бързо, клатеше глава и си повтаряше „Ще успее ли баба да стигне до спирката преди дъжда”.

Сигурно е успяла, защото и аз успях да стигна до гарата, преди небето да се изсипе. Облачната картина над мен обаче започна все по-силно да прилича на сцена от филм на ужасите. Със силни гръмотевици и пронизващ вятър – огромни капки падаха от черните облаци, а бурните течения вкарваха водата в сградата на гарата през врати и прозорци, преодолявайки огромните навеси на пероните.

След час кошмарът се успокои. Качих се във влака. Беше 19.30. Един час по-късно все още не бяхме тръгнали. Дървета били паднали върху електрическите кабели и нямало как да потеглим – преди да ги оправят.

Върнах си билета и отново с бодра крачка тръгнах в обратната посока към автогарата. Картината около мен ме върна във филма на ужасите от преди няколко часа. Бурята беше спряла, но следите от нея бяха по всички улици. На всеки 10 – 15 метра имаше паднали клони. Хората се спираха, цъкаха с език и снимаха с телефоните си. Капаци стояха на метри от кофите. Имаше дори разбити реклами на магазини.

Прибрах се с автобуса без проблеми и побързах да проверя в новинарските сайтове – щетите са много, сигнали за жертви и пострадали нямаше. Отдъхнах си! Понякога най-страшните филми не са в киносалоните, а около нас. Те не само са триизмерни, а и реални. Природата е красива, но и страшна сила, и вчера за пореден път ни доказа колко зависими сме от нея.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

1 коментара

 1. Бурята оставя своите следи, където мине! Маркира с дървета, паднали табели, счупени стъкла...понякога и с човешки жертви. Природата наистина е безпощадна, когато се "развихри"! За минути бях "полята" с тонове вода, изляла се от небето. Сякаш не дъжд, а някой с корита изливаше капките. Студ, мрачно небе и жулещ вятър...и не "Август е септември", а "Юли е ноември"...

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Видях буря

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414