Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Вдъхновени от светец

Е-мейл Печат ПДФ

Рядко се замисляме за смисъла да почитаме светците на Църквата. На битово ниво тези християнски празници са по-популярни като именни дни. Днес са единици тези, които виждат в постиженията си дела, вдъхновени от светец пазител. Какво остава за цяла група хора.

Затова ми се струва особено важно, в деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, да насоча вниманието ви към един медицински център, който избра светията за свой патрон и вече девета година се развива, вдъхновен от него.

Медицинският център „Иван Рилски” е създаден през 2000 година като лечебно заведение за специализирана извънболнична медицинска помощ с легла за наблюдение и лечение до 48 часа. Идеята за изграждането му е на д-р Даниел Димов – специалист „Акушерство и гинекология”, който събра млад и амбициозен екип.

В първите години обществеността бе доволна дори само от факта, че тези хора върнаха белите престилки в запустялата сграда на някогашната градска поликлиника. После центърът започна да привлича пациенти с все по-богатата палитра от консултативни и оперативни медицински дейности.

Сякаш самият Свети Иван Рилски е предначертал пътя на този медицински център, който през последните години се превърна в единственото здравно заведение в областта, което развива и репродуктивната медицина. Единственото здравно заведение, което застана на фронта на демографската криза. „Иван Рилски” предлага помощ на хилядите млади мъже и жени, които имат медицински проблем по пътя си да станат родители.

През последните години специалистите от центъра интензивно работят по различни програми за лечение на безплодието. От 4 години центърът е партньор с екипа на един от най-добрите специалисти в областта на репродуктивната медицина – д-р Георги Стаменов и неговата клиника „Надежда”. 

Днес Православната църква чества деня на Свети Иван Рилски Чудотворец и покровител на българския народ. Иван Рилски е един от най-известните български духовници, лечители, основател на Рилския манастир, патрон на българските лекари. За много млади семейства в Шумен Свети Иван Рилски е сътворил тяхното лично чудо – да станат родители. . С помощта на вдъхновените от делата му специалисти от екипа на д-р Даниел Димов.

За fortisimo.eu – Силвия Терзиева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Вдъхновени от светец

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414