Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Интернет – новата връзка с българите зад граница!?

Е-мейл Печат ПДФ

Преди година нашият екип се срещна с двадесетина деца от Украинското село Кулевча, които бяха дошли край Мадара за археологически разкопки. Те бяха тук по покана на Регионалния исторически музей в Шумен.

Потомците на български преселници от шуменското село Кюлевча демонстрираха, че познават и пазят българските празнични традиции, танци и песни.

Не беше трудно да повярваш на децата, че гледат с много любов към България и искат да засилят връзката си с нея. За две седмици групата се беше превърнала в истински фен клуб на „Форте” радио и се интересуваше от възможността да има някакъв досег с програмата му. Спомняме си, че това беше месеци преди старта на електронното списание fortisimo.eu и повече от година откакто „Форте” се излъчваше в Интернет.

Затова предложихме на новите си приятели да пренесем общуването си в мрежата. Ръководителката на децата одобри идеята, но с тъга ни информира, че в Кулевча единственият компютър с достъп до Интернет е в кабинета на кмета.

Година по-късно с надежда четем информацията, че тази събота и неделя в село Вольное Българският младежки клуб „Актив” организира поредна среща на бесарабските българи „Есть Контакт”. Първата среща се е провела в село Нова Ивановка (Арцизски район, Одеска област) през 2008 година. Идеята пък се зародила от група – „Бессарабские болгары” в социалната мрежа вконтакте.ру. Мястото за всяка следваща среща се определя от отбора-победител в различните конкурси и викторини, целящи да популяризират българските традиции, обичаи и фолклор.

За предстоящата среща се очаква да се съберат над 150 млади българи от Украйна. Участниците ще бъдат представени от четири отбора от Болградски, Измаилски, Тарутински и Арцизски райони. Мероприятието се подкрепя от Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна” (www.kbg.org.ua) с медийната подкрепа на Информационен портал „Българите в Украйна” (www.bg-ua.org).

Екип на fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Интернет – новата връзка с българите зад граница!?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414