Фортисимо



Сумото е борбата на десетилетието!

Е-мейл Печат ПДФ

Дори не особено задълбочен поглед върху основните теми в жълтите вестници от тази седмица ще ни доведе до усещането, че българското сумо от началото на двадесети и първи век – детронира българската борба от деветдесетте години на миналия век.

Поне що се отнася до криминалния свят. Подвизите на някогашните бандити борци са изцяло засенчени от сянката на Пешо Сумиста (горе). Достолепната фигура на председателя на българската федерация по сумо Петър Стоянов е окичена на първите страници на всички „жълти” седмичници.

„Килърите” гръмнали Манол Велев заради остров”, обявява от първата си страница вестник „ШОУ” и посвещава на операцията и разследванията около нея поне четири свои страници. Вестникът разказва, че преди да бъде прострелян – съпругът на Весела Лечева се сдобил с 16 000 декара църковни земи, принадлежащи на българския манастир „Св. Георги” намиращ се на Атон. Там бизнесменът възнамерявал да построи курортно селище.

„Случайно или не към същия терен проявяват апетити и представители на групировките, за които работят „Килърите”, посочва още „ШОУ”. Източниците на вестника са убедени, че „Килърите” са близки до Маргините и произхождат от средите на СИК.

Това дава основание на „Галерия” да твърди: „Притискат Пешо Сумиста да топи Маргините”. „С ареста на видния сумист ченгетата видели рядък шанс да измият срама от продължилата с години съдебна сага срещу братята, която постоянно приключва в ущърб на МВР”, започва материала си по темата „Галерия”, но подчертава, че засега не е много сигурно дали сумиста ще приеме сделката и ще запее за делата на Маргините.

„Маргина – таен бос на „Килърите”?” питайки се твърди от първата си страница „Уикенд” и продължава с находката, че „Пешо Сумиста търсил в Белград снайперистите на Сретан Йосич за убийствата на Бойко Борисов и Цветан Цветанов”.

Историята на сумото хвърля светлина и върху станалото преди година показно убийство на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Всички вестници, работещи по темата изтъкват, че случаят е час от богатата история на „Килърите”. Приближеният в миналото до Маргините Рачев е изпаднал в немилост заради общ строителен проект пише „ШОУ”.

„В него трябвало да участва и съдружникът на шуменския бизнесмен - руснакът Герман Винокуров. Една от водещите версии в момента, е че Герман е успял да се сближи с Големия Маргин и двамата са решили да изтласкат Румен Рачев от общия проект. Посредник по сделката е бил Пешо Сумиста”, посочва още „ШОУ”.

За fortisimo.eu – 26.07.2010 – 01.08.2010 г.
Снимки: 24chasa.bg, topsport.ibox.bg и shum.bg

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глухарче

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Глухарче

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глухарче Глухарче Сумото е борбата на десетилетието!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414