Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Спирката

Е-мейл Печат ПДФ

Спирката е място във времето! Пиша затова в една от важните спирки в моя живот. Спирките по пътя ни са различни, но винаги се вместват в това понятие.

„Удобната спирка” – примерно, е само на две крачки от дома. Това е място където във времето очакваш удобен транспорт. Това е спирка, която организира личното ти време. Услужлива точка от координатната система на личността и света. Ваканцията е такава спирка. Време да спреш планирано и да събереш сили за пътуването.

„Далечната спирка”. Това е място във времето, до което се налага да положиш усилия, за да стигнеш. Неудобна точка, която изисква повишена организация и концентрация, за да направиш нещата така както искаш и то на време. Житейските ни проекти са такава спирка. Идея, средства и планирани усилия за нейното достигане.

„Крайната спирка”. Финалът на едно усилие. Крайно време на определено място. Смъртта е крайна спирка. Затова при нейното констатиране основни реквизити са времето на настъпване и мястото.

Най-любопитна обаче е „Принудителната спирка”. Това е спирка на неопределено място в неопределено време. Затова тя винаги е свързана с усещането за криза. Автобусът се счупил или самолетът е блокиран на летището поради внезапно сполетял ни вулканичен облак. Принудителна спирка е болестта или неплатения отпуск поради липса на работа.

Принудителната спирка изглежда, че бяга от определението за мястото и времето, защото винаги изглежда не навреме, но всъщност не е така. Тя е онова място в координатната система на личността и света когато проявяваме себе си. Способността си да оценим ситуацията и да проявим уменията си да пренаредим нещата. Да коригираме плановете, да преразпределим ресурсите.

Да продължим напред или да се откажем от пътуването.

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимка: legobg)

 

1 коментара

 1. Добре казано...Сега ,обаче се сещам за още един вид спирка-тази по желание на клиента.Тя не е предварително фиксирана-просто в даден момент от пътуването ни за някъде можем да пожелаем да слезем- по собствено желание,за наше собствено удобство...Само,че за целта трябва да знаем къде отиваме и да открием най-прекия път.. Нека всеки от нас знае къде отива и използва най-прекия път до поставената си ЦЕЛ и престоят ни по спирките на живота е възможно по-кратък!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Спирката

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414