Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Символът

Е-мейл Печат ПДФ

Често използваме думите „символ” и „символично”. Търсим символика във всичко. Логично е да я потърсим и в градската среда. Това обяснява интереса към интернет кампанията „Избери символа на твоя град”. 

В кампанията досега  са гласували близо 10 000 потребители.

Гласуването стартира на 15 юли и ще приключи на 15 август. Бърз преглед на градските символи, които излизат в челото на класацията показва, че най-предпочитаните са историческите крепости, възрожденските  комплекси и масивните паметници.

Нерядко хората свързват градовете си с футболния си отбор и дори с традиционната марка бира. „Ние призоваваме гражданите на всички 27 областни града в България да бъдат активни и да се включат в избора на символ на техните градове. Идеята на кампанията е жителите на градовете сами да изберат символите – победители, а те от своя страна да обединяват гражданите или да препращат с чувство за хумор към най-припознатия сред хората символ. Това обяснява и борбата за символ на столицата между  ФК Левски и ФК ЦСКА,” каза Спас Сливков, организатор на кампанията. Временното класиране показва, че най-предпочитана за символ на  Варна е  Морската градина, на  Велико Търново – Крепостта „Царевец”; Видин – Крепостта „Баба Вида”, на  Кърджали „Перперикон”; Ловеч „Покрития мост”; Пловдив - „Тепетата”; Смолян – Родопите; Стара Загора – „Центърът на вселената”,  Хасково – Монументът „Света Богородица с младенеца”, за Шумен паметникът „Създатели на българската държава”, който изпреварва дори Мадарския конник. Може би защото класацията е за символ на самия град, а не на региона. 

В края на кампанията символите-победители, ще бъдат нарисувани от известния карикатурист Ивайло Нинов и ще бъдат поставени в подсекциите за всеки отделен град на новия сайт Hitarpetar.bg.

Електронното списание fortisimo.eu е медиен партньор на кампанията и ви осигурява пряка връзка за гласуването чрез рекламния банер, намиращ се в дясната зона на всяка страница.

Екип на fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Символът

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414