Фортисимо

Глобалното село

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...

 

Пуснаха терариум за кактуси

Ще обърнем внимание на няколко ръчно изработени терариуми, в които обаче не се гл...


Криеницата на живота

Е-мейл Печат ПДФ

Когато бях малка и ходех на село при баба и дядо се събирах с една тайфа хлапета. Всяка вечер играехме на криеница и детските ни викове огласяваха цялата махала.

Някой от приятелите ми затваряше очи и започваше да брои, а това не беше лесно начинание – като се има предвид, че тъкмо бяхме научили числата. И така в момента, в който жумящият сложеше ръце на очите си аз се втурвах и с два скока бях върху гаража, добре прикрита зад няколко стари гуми.

Скоро всички деца бяха излезли от скривалищата си или биваха намерени. А аз си стоях на гаража, защото никой не се сещаше, че някой би се покатерил там. След около десетминутно търсене всички се отказват и дори забравят за последния играч. И са прави, защото все пак рано или късно трябва да излезеш. Така е и в живота.

Всеки ден се крием от шефовете си, от учителите, от родителите, дори от приятелите си. Дали защото ни е страх, дали защото искаме да избягаме от отговорност, дали за да останем сами или пък просто за да видим колко дълго ще ни търсят? Понякога имаш нужда да се скатаеш в някое тъмно ъгълче просто, за да се отделиш от света.

Ако си много огорчен, ядосан или ти е писнало от еднообразието на всекидневния живот и дори неща, които по принцип те правят щастлив, сега те дразнят, тогава искаш да си починеш за малко, да бъдеш далеч от всичко, за да може да започне да ти липсва и да го оцениш. Но често забравяме да излезем от скривалището си, защото там се чувстваме в безопасност. От там можем да видим всичко, а ние оставаме скрити в сенките.
Понякога бързо всички ни забравят и разбираме, че както се пее в една  страхотна песен „светът ще се върти и без мен”.

Но ние не играем по правилата, целта на играта не е да се скриеш и да не излизаш. Напротив, трябва да се покажеш за да победиш в тази надпревара. Затова сега аз излизам изпод леглото, където съм скрита зад няколко кашона, и ще изкрещя „пу за мен”, за да чуе целият свят, че съм победителят и не ме е страх да изляза от скривалището си. А вие бързо излизайте от вашите, защото рано или късно ще спрат да ви търсят!

За fortisimo.eu – Екатерина Петкова (снимки: top-10-list.org и indiainfo.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Криеницата на живота

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414