Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Как да се превърнеш в център на внимание

Е-мейл Печат ПДФ

Искаш да спечелиш пълното внимание на твоите роднини, приятели, колеги или подчинени? Ще ми позволиш ли да ти издам тайната? Много е лесно да я приложиш на практика, но ако си противник на езиковите манипулации, то прескочи тази статия.

Има голяма вероятност текстът да разстрои по-чувствителните читатели на fortisimo.eu.

Не е сложно да накараш хората да следят с интерес думите ти. Но преди да разкрия плана за действие, искам да те попитам. Спечелих ли твоето внимание?

Ако все още четеш този материал, значи отговорът е „Да” и очакваш от мен да ти издам ключът, който ще привлече интереса към теб. Ключът всъщност е думата „тайна”.

Мистерията и страха са чудесни средства за манипулация, които обаче рядко се използват за битови и професионални нужди.

Как да се превърнеш в център на внимание

Представи си, че един учител по история започне урока си така: „Темата, за която ще говорим днес е забулена в тайни и мистерии. Някои от тях са толкова скандални, че ще ви смутят дълбоко. И, въпреки това, аз ще ви ги разкажа”. Всички, дори и най-слабите ученици, ще гледат с интерес към даскала. И ако той успее да представи урока по интересен начин, децата ще придобият траен спомен от „мистериозния” разказ. Точно този модел приложих и аз в началото.

Хората обичат тайните и гледат с интерес към забранените неща. Желаят да бъдат притеснявани и изненадвани. Доказателство за това е успехът на писателя Дан Браун. Възползвай се и ти от тази слабост на човешката природа и бъди мистериозен.

Ако искаш да проведеш по-дълъг и емоционален разговор с непознат, то изчакай първия въпрос и загадъчно попитай: „Наистина ли искаш да знаеш?”. А ако отговорът ти не е чак толкова специален, то поне кажи: „Ще се доближиш ли? Не искам останалите хора да чуят какво ще ти кажа”. Така с едно изречение гърмиш два заека. Първо – успяваш да постигнеш нужната мистерия и второ – демонстрираш лично отношение, което също ще бъде оценено високо.

Как да се превърнеш в център на внимание

Ако искаш да те слушат внимателно, но и да установиш емоционална (или интимна) връзка с човека срещу теб – често използвай израза: „Ще ти издам една тайна”. Тези думи те карат да изглеждаш открит човек, който демонстрира доверие към събеседника.

Алтернатива на последния израз е непретенциозното отбелязване: „Обикновено не говоря за тези неща, но…”. Работа би могла да свърши и молбата: „Моля те, не го казвай на никого”, но тук се натрапва липсата на доверие и се разчита единствено на мистериозния фактор.

Изпробвай тайните за предизвикване на внимание и сподели дали са ти свършили работа! Но имай предвид, че те гарантират само първоначалния интерес. Дали ще оправдаеш очакванията на хората отсреща – това зависи само от теб ;)

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки: janamatthewsgroup.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Как да се превърнеш в център на внимание

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414