Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


За какво мечтаят момиченцата

Е-мейл Печат ПДФ

Познавам чаровната Весела от две години, и винаги съм я намирала за различна от повечето момичета на нейната възраст.

Обича да рисува и да играе, най-много от всичко. Сега през ваканцията всъщност тя почти през цялото време е навън. Любима й е народната топка. Казва, че предпочита да играе повече с момчета, защото момичетата играят момичешки игри. Харесва повече заниманията на момчетата. Не, че не обича тоалети и прически, но само от време на време. Може би покрай баща си, футболът и баскетболът са й между любимите спортове. Гледа анимационни филми, комедийни сериали, а също и научно-популярни филми, защото от тях може да се научи много, а не се налага да се чете. Понякога гледа и турски сериали, заради отношенията възрастни – деца. Твърди, че хората от сериалите са по-възпитани. Играе на компютъра, и както много дискретно ми каза –  вкъщи най-много обича да разхвърля.

Слуша хеви метал и хард рок, а любимите й групи са WHITESNAKE и OFFSPRING... Харесва момчетата, нищо че са доста палави и постоянно правят бели, с тях се разбира повече. Според Веси момичетата правят други бели, те създават конфликти, занимават се с интриги, клюкарят. Все още няма гадже, имало време за всичко. Спортува баскетбол, джиу джицу, тае бо, айкидо. Чете, ама много не обича, на ден преминава само през няколко страници и малко изостава със списъка за лятото.

Весела иска да стане зъболекар. Макар че първите й посещения при зъболекаря били с „бой”, както сама се шегува. Майка й се загледала по зъболекаря, бил млад и красив, а през това време хлапето избягало през вратата. Та, връщането обратно, явно е било трудно. Но вече няма страх и има интерес към машинките и изобщо към тази професия. По нейна преценка хората в България нямат много хубави зъби, оттам идва желанието й да бъде зъболекар. Обаче прадядо й, който е на 90 години има само две пломби.

Много й се иска да може да живее при чичо си, той има вила в курорта Албена, на самия бряг на морето, много екстравагантна в стил „каменната ера”. Обича морето, обича да прекарва много време там, и мечтата й е някой ден да живее на брега.

За мама и тате казва, че мама е по-строгата, а татко е този, който позволява повече, но защото го вижда по-рядко. Малко й тежи, че мама Деси я кара да чете, всеки ден й поставя други задачи, а на нея най-вече й се играе.

Докато си говорехме за нещата, които харесва и за тези, които много иска да й се случат Веси каза, че иска отново да бъде бебе. На въпроса ми защо, отговори, че така ще получава повече внимание, че няма да й поставят много задачи, и няма да й се налага да плаща ток. Най-много у възрастните я дразни това, че се карат на децата си, не им дават много свобода и че са много заети.

Иска й се, ако може в природата да няма толкова боклуци, да не е толкова мръсно и по улиците, да няма клошари, защото хем малко я плашат, хем й е жал за тях. Иска й се и да няма толкова улични кучета, и да не е толкова опасно, защото половината забрани от родителите са точно заради това.

Ден преди нашата среща Веси взе първия си дан в айкидо и мечтае някой ден да има черен колан. Беше много щастлива, че сенсеят я похвалил, че си сгъва кимоното перфектно.

Това е Весела Кирилова Дачева. Тази есен ще бъде IV клас в СОУ „Д-р Петър Берон”.

P.S. –  Така де, мечтаят си децата, един да стане учен от БАН, а друг да има спортни успехи и да стане зъболекар. Мен лично много ме зарадва това, че и двамата не бързат да станат възрастни.. Той е сериозен и задълбочен, като момичетата, и е изключение сред момчетата. Тя пък е по- свободолюбива, и буйна, леко разсеяна, точно като момчетата, и също прави изключение от момичетата. Тези две деца живеят в два съседни входа, пораснали са заедно, играят заедно и са приятели, понякога правят бели заедно... и мечтаят заедно!

За fortisimo.eu мечтите на Веси представи Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично За какво мечтаят момиченцата

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414