ФортисимоГей ли си, ако купуваш мебели?

Е-мейл Печат ПДФ

Вчера, със седмица закъснение, в родните електронни сайтове се завъртя преводен материал от Huffington Post. В него някой си д-р Дейвис Логсдън от Института за изследване на брака в университета на Минесота излиза с умопомрачителното заключение.

Според него 70% от женените мъже се осъзнавали като гейове. И това се случвало, само защото предпочитали да купуват мебели, вместо да правят секс с жените си след петата година. Веднага реших, че има грешка в превода. Подобно твърдение не само че не звучи академично, то си е направо нелогично. Откога хората, които губят интерес към съпругите си стават гейове? Гей не е ли синоним на хомосексуален мъж, тоест господин, който си ляга с друг господин.

Уви, оказа се, че преводът е сравнително точен, а въпросният Логсдън не е продумал нищо повече за прословутото си изследване. А опасността от тоталната смяна на резбата, на която са изложени бракуваните господа, е доста пикантна сензация. Не заслужаваше ли поне някакво по-обстойно обяснение?

В случая си говорим за абсурден текст, който обаче ще циркулира в медийното пространство още дълго време. Поне до края на августовските жеги, когато отново нещо ще започне да се случва. А и когато редакторите ще започнат да мислят професионално, а не с мечта за студена бира на плажа.

Засега тази изфабрикувана сензация служи като извинение за поредната война в коментарите по темата. В рамките на няколко часа след публикуването на материала в Днес.бг, генерираните коментари бяха 183, много от които обидни. Това само доказва тезата, че ако превърнем българската злоба в електроенергия, АЕЦ „Белене” наистина няма да ни е нужен.

ПС: Купуването на мебели у нас е доста непопулярно занимание, с оглед на финансовите възможности на българина. Това означава ли, че в в родината ни шансът за сексуално преориентиране е по-малък? Трябва да попитаме д-р Дейвис!

За fortisimo.eu – Симо (снимка: westkent.org)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Гей ли си, ако купуваш мебели?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414