Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Сменяй тактиката

Е-мейл Печат ПДФ

Какво нещо е флиртът, как зарежда само! А и нали всичко хубаво и всичко сериозно си започва оттам. Няма да забравя реплика от един мъж, която мен лично много ме разсмя и се получи супер разговор.

Разиграва се така – с бучка лед, например, мокриш рамото на човека, който си набелязал, и казваш: „По-добре би било да съблечем тези мокри дрехи” :)

Неведнъж близки са ми доверявали, че харесват някого, но не им се отваря парашутът. Така де, не им се получавало! Дори не бих могла да кажа, че е проблем само на мъжете, или само на жените. Нещо не ни се получават връзките в последно време, има много сингъл хора около мен.

Последният път, когато една приятелка ми разказа за това, че е срещнала някого и уж всичко изглеждало добре, накрая нищо не станало. Последваха оправданията: „Аз съм такава, каквато съм. Не мога да кокетнича, не мога да се правя на интересна и не мога да играя роли”. Никой не е казал, че трябва да се играят роли. Ама ако много пъти не ти се получава, при това с различни хора, значи трябва да промениш нещо. И, както правят във футбола – когато играта не върви и се задава провал, сменят тактиката.

Ако си много открит и още на първа среща разказваш колко гаджета си имал, какви точно преживявания си имал, кои са били любимите им песни, любимите им места и изобщо – никому ненужни подробности, по-добре забрави за това. Няма нужда да си открит, бъди по-загадъчен.

Ако си човекът с изобилно чувство за хумор, но досега не са го оценили, опитай да си предадеш по-сериозен вид. Говори по-малко, и гледай да няма шеги. Забрави и за вулгарните вицове.

Ако си противник на една музика, а харесваш друга, и на висок тон хвалиш любимата, а жестоко плюеш другата – сега внимавай малко повече. Голяма работа кой каква музика харесва.

Ако мразиш цигарите и алкохола, ако мразиш дългите поли (за мъжете), или не обичаш мъже с къси чорапи и сандали (за жените)… Ако си привърженик на почистените мишници, ако си много стиснат или прекалено ларж, не искай и другите да са непременно като теб. Не бързай с изводите. Всички сме различни. И не бъди категоричен, когато изказваш мнение...

Ако си много романтичен, и непременно искаш още щом си видял подходящия за теб човек, да го отведеш някъде под звездите… Спри се малко и понаучи това онова за него.

Ако пък си в другата крайност и това с романтиката ти се струва пълна глупост, пак е хубаво да се позабавиш. Може пък да ти хареса да опиташ и ти нещо такова.

Не знам дали за всеки човек има друг, дали на всеки е отредена половинка, и дали има някаква закономерност или случайност при „срещането” на хората. Струва ми се обаче, че когато тръгваме към някого, искаме непременно да вземем „големия куфар с нашите си неща”, искаме да ни приемат „такива, каквито сме”. Искаме обаче и този другият човек срещу нас, когото сме харесали, да остави част от своя багаж и да иска от нашия.  Да го хареса. И ако вземе, че не стане – казваме, че нямаме късмет, че отново не ни върви...

А би било хубаво да опитаме да сменяме тактиката. Само така ще знаем –може ли да стане по друг начин, освен по нашия.

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Сменяй тактиката

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414