Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Митове за мъжкото тяло

Е-мейл Печат ПДФ

От слухове за размера на краката, до неспиращия сексуален апетит на господата – в обществото ни се носят редица изопачени или неверни твърдения за мъжкото тяло.

И понеже силният пол е много чувствителен на тема сантиметри и килограми, понякога градските легенди се насърчават, само защото така им изнася. Но сега, ще разбием пет от най-популярните заблуди за мъжката физика и психика (виж още: Митове за женското тяло)

5. Мъжът с по-големи крака има и по-голям член.

Вярно е, че един и същи ген отговаря за растежа на пръстите на краката и на пениса (същото се отнася и за пръстите на ръцете и клитора при жените). Но дължината на единия елемент не гарантира дължината на другия. В изследване, направено сред 3 хил. мъже, не е установена каквато и да е зависимост между размера на краката и достойнството. През 2002 г. експериментът е повторен в болницата Св. Богородица в Лондон. Любопитното в случая е, че този път докторите сами вземали мерките, а не се доверявали на честността на опитните зайчета. Уви, отново митът за съответствията бил разбит.

4. Щом си обръснеш главата, косата израства по-бързо, а косъмът е по-дебел и здрав.

Ако това беше вярно, то мъжете щяха да са открили лека срещу плешивостта. Новопоникналите косми изглеждат по-тъмни, просто защото не са били изложени на активна слънчева светлина. Веднъж пораснали, космите си изглеждат точно като обръснатата преди това коса.

3. Спермата е богата на калории.

Семенната течност се състои от вода и хранителни вещества като витамин С, калций и магнезий. В нея можем да открием и захарина фруктоза, но в стойност от 5 до 7 калории за всяка средностатистическа мъжка кулминация. Това твърди д-р Рейчъл Врийман от Университета на Индиана. „Тези факти няма да създадат проблем за чиято и да е диета”, казва доктора.

2. Ергените правят повече и по-добър секс от женените

Общественото мнение е, че бракуваните господа бързо започват да скучаят в спалните си, докато свободните се радват на бурен и развратен сексуален живот. Но в същност нещата съвсем не стоят по този начин. Проучване от 2006, направено от американския Национален център за изследване на общественото мнение, показва че женените съпрузи правят от 28 до 400% повече секс от свободните мъже (разликата се определя от възрастовите групи). На всичкото отгоре тук не си говорим само за количество, а и за качество. Бракуваните са по-склонни да държат на общия оргазъм и да практикуват орален секс. Това изследване като че ли дава ново значение на израза „Ще се омъжиш ли за мен?”.

1. Мъжете мислят за секс веднъж на всеки 7 секунди.

Всъщност никой не диша толкова често. В единственото научно изследване на въпроса, проведено от сексолога Едуард Луман в САЩ през 1994 се стига до заключението, че 43% от мъжете мислят за секс веднъж или два пъти на седмица. Най-вероятно докторът е попаднал на твърде стеснителни господа, но в случая е важно, че само по себе си – горното твърдение е невъзможно.

Екип на fortisimo.eu (снимки: ayushveda.com, pnwfertility.com, dailymail.co.uk, toptenz.net)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Митове за мъжкото тяло

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414