Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Sex, Drugs, Rock'n'Roll

Е-мейл Печат ПДФ

Иска ми се да отправя послание към днешните подрастващи. Към тези, които към днешна дата са в крехката тийнейджърска възраст.

Юношеството е период на осъзнаване, съзряване, хормони, затвърждаване на основни черти от характера, бунтарство и много други неща. Аз също съм била в тази възраст и също съм преминала по мой си начин през тези етапи. Макар че не съм кой знае колко голяма, има неща, които доста са се променили от „моето” време до сегашното – вашето.

SEX. Грешката на всички младежи – да говориш за секс не с родителите си, а с приятелите. Ако е вярно, че живеем в развит свят, е крайно време да се разбере, че родителите не са двойка загубеняци, които не разбират от „тия работи”. Хората, които могат да дадат най-добрия съвет са мама и/или тате. И моля ви, не правете секс, само защото и връстниците ви го правят или защото не е „кой знае какво”. Май по „моето” време правехме секс от любов, а не за да си „убием свободното време”.

DRUGS. Мисля си, че това е най-болната тема на нашето време. Наркотици (за мен) са всички вещества, които вредят на младите и все още развиващи се мозъци и тела - цигари, алкохол дрога. Пристрастяваш се не само към дрогата, а и към цигарите и алкохола. Струва ли си да „тровите” органите си с тези „химии”? Чака ви цял живот изпълнен с отрови, ‘що не се възползвате още малко от детството си и не позабавите темпото с „порастването”? И по „моето” време имаше алкохол, цигари и наркотици, но рядкост бяха случаите, в които сме се наливали до безпаметност. Е, вярно е, че нямаше енергийни напитки, с които да се докарваме в прединфарктно състояние...

ROCK'N'ROLL. Музиката винаги е била отражение на „разбиранията за живота”, отчасти на интересите и мирогледа като цяло. „Днешният” rock'n'roll  е или „мазна” чалга, или „див” метал. Нямам нищо против нито единия стил, нито другия. Само не подражавайте на клиповете им. Не се превръщайте в малолетни к*рви или малолетни нехранимайковци, на които целият свят им е крив и за разрешаване на проблемите си служат единствено с агресия и гняв. Музиката е за да доставя удоволствие, а не за да създава модел на поведение.

Сигурно съм звучала като някоя от мърморещите баби пред блока, но горещо се надявам, че ще накарам поне някои от вас да помислят над тези неща.

Защото вие сте умни и сте бъдещето на тази държава. А и на света като цяло.

За fortisimo.eu – Ваня Тенева (снимки: genelalor.com, rd.com)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Sex, Drugs, Rock'n'Roll

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414