Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Защо Обама не е мюсюлманин?!

Е-мейл Печат ПДФ

Вчера новинарските агенции разпространиха съобщението как 20% от американците вярват, че първият им чернокож президент Барак Обама е мюсюлманин.

Резултатите идват от мащабно проучване на списание „Тайм”, което показва още, че 43% от жителите на САЩ гледат негативно към последователите на исляма, 29% не харесват мормоните, 17% са против католиците и 13% негодуват срещу евреи и протестанти.

Но да се върнем към президента. Жълтите медии генерират за него десетки слухове: че не е роден в Америка, че е Антихристът, че е прикрит мюсюлманин… Последната клюка обаче се налага най-сериозно от таблоидите. През март в твърдението, че Обама е последовател на пророка Мохамед са вярвали едва 7%, а през юли 18%. Вече разбрахте, че в момента 20% от американците са приели жълтата история за чиста монета (толкова са и вярващите, че полетът до Луната е фалшифициран).

Да твърдиш обаче, че Барак Обама е мюсюлманин е почти същото като да казваш, че е извънземен. А ако по някаква случайност наистина президентът вярва в Аллах, то значи е много некадърен вярващ.

Първо, Обама не веднъж е отричал факта, че е мюсюлманин. Отричането на вярата противоречи на учението в Корана. Второ, президентът определено не се моли по пет пъти на ден в посока на Мека. Все някой щеше да забележи как се клани на колене. Та той е обитател на Белия дом от 600 дни и често ходи на международни посещения. Трето, от години наред Барак посещава публичните служби на църквата Светата Троица в Чикаго. Това е последното място, на което ще видите отдаден мюсюлманин. Четвърто, президентът на САЩ не спазва постите на Рамазан. Пето, никога не е ходил до Мека, важно задължение в живота на всеки мюсюлманин. Добре де, пътуването трябва да бъде извършено един път, а пред Обама има още доста време. Но и това нищо не значи…

За жалост на 20-те процента от американците, засега няма нито едно доказателство, че обитателят на Белия дом почита Аллах. По-скоро доказателствата са, че не го прави. От офиса на Барак обясняват, че медийните инсинуации се правят с цел разбиване на доброто име на президента. PR-ите му обясняват, че Обама се моли всеки ден и често се среща с християнски духовни лидери, но го прави на закрити врати.

Виж още: Мюсюлманска зарибявка по e-mail-а

 

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (колаж: orangejuiceblog.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Защо Обама не е мюсюлманин?!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414