Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част II

Е-мейл Печат ПДФ

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част IIВчера прегледахме първата част от записките на психиатърката д-р Лауан Бризендин от Университета на Калифорния в Сан Франциско. Тя е съставила списък с по-непознатите факти, които мъжете трябва да знаят за своите жени. Ето го и продължението.

Жените избягват агресията

Жените избягват агресиятаМъжете често казват, че като им се отдаде случай удрят първи, пък после ако трябва бягат. Оказва се, че жените не действат по този начин. Повечето от тях надушват конфликтите и рязко променят поведението си, с цел чрез вербална и невербална манипулация да избегнат скандала. Според Даниел Крюгер, психолог от университета в Мичиган, в древността мъжете трябвало да бъдат достатъчно агресивни, за да разпространят гените си на възможно най-много места, а функцията на жените била да живеят по-дълго, за да раждат повече.

Това обаче не означава, че у дамите няма агресия, просто тя е по-различна. Те се противопоставят, но по не толкова директен начин.

Тя е по-чувствителна

Тя е по-чувствителнаИзследвания от последните 10 години показват, че жените се справят по-трудно със стреса и страховете. Малки дози проблеми могат да направят нейния мозък по-гъвкав, но по-продължителното напрежение ще доведе до сериозни проблеми като депресии, посттравматичен стрес и други нервни разстройства.

Мълчането е по-опасно за жените от скандала

Вече разбрахме, че жените не избягват скандалите, но има нещо което ги влудява повече от виковете и караниците. Това е липсата на отговор.

Тя и интуитивна, но не е магьосница

Тя и интуитивна, но не е магьосницаМъжете често се оплакват, че жените сякаш четат техните мисли. Но тази им дарба е по-скоро еволюционна, отколкото вълшебна. През годините майките са се научили да разпознават нуждите на бебетата само по техните жестове и поведение. В тестове за невербална комуникация жените винаги изкарват по-високи резултати от мъжете.

Месечният цикъл влияе на жената всеки ден

Месечният цикъл влияе на жената всеки денПовечето хора са склонни да забелязват нервното поведение на дамите по време на цикъл, но не подозират, че той е отговорен за нейното настроение през всеки ден от месеца. Забелязват се не само биологични промени, а и емоционални, модни и сексуални различия. Менструацията определя хормоналните нива при жената, карайки я да се подчинява на биологичния си часовник.

Десет дни след края на цикъла, точно в периода на овулация, жените изпитват силен сексуален апетит. В повечето случаи безсъзнателно се обличат по-секси. Ударните дози от естроген и тестостерон ги карат да търсят сексуални контакти.

Седмица по-късно се забелязва завишаване в производството на прогестерон. Естественият Валиум предизвиква жените да копнеят за домашен уют и интересно четиво (или сериал). В следващата седмица заради намалените дози на прогестерон – дамите стават раздразнителни и кисели.

За повечето жени най-кошмарният момент от месеца е ден преди началото на менструацията.

Екип на fortisimo.eu (снимки: mynews.in, dreamstime.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част II

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414