Фортисимо



Марк О’Селски: Проговорих, когато ми писна всички да си траят…

Е-мейл Печат ПДФ

Марк О’Селски: Проговорих, когато ми писна всички да си траят…От май месец в ефира на ТВ7 вниманието ни привлича не човешки водещ, а 3D магарето Марк с неизвестната досега българска фамилия О’Селски.

Марк е водещ на вечерното шоу „На инат”, а негови гости не са магарета, а все известни и обичани българи. Лично мен Марк ме грабна с много оригиналното си чувство за хумор, с много точните си и бързи реакции и с много чаровния си инат, инат с който не пропуска да получи отговор на нито един зададен от него въпрос. Оказа се, че Марк е и изключителен кавалер. Той прие с радост поканата ми да направим това интервю, което аз пък с голямо удоволствие представям на читателите на fortisimo.eu.

Нели Русева: Здравей, Марк! С какво се занимаваше преди да станеш телевизионна звезда?

Марк О’Селски: Здравей, народе мой и благодаря за този въпрос! Преди телевизията се занимавах с най-различни магарии – бях чирак, бях беглец, бях турист, бях студент, поумнях, но не станах агент и реших да стана масажист... във Витлеем. Там чух гласа Божи да се занимавам с телевизия.

Нели Русева: Кой те учи на тази работа, имаш ли си кумири?

Марк О’Селски: Учих се от най-добрите: Лари Кинг (хубаво, че се отказа, че да мога да се изявя), от Джей Лено, Грег Фъргюсън... и от проф. Вучков.

Марк О’Селски: Проговорих, когато ми писна всички да си траят…

Нели Русева: От кого си наследил чувството си за хумор, от родителите или от дядовци и баби? Разкажи за семейството си…

Марк О’Селски: Сара Гарабедян – О’Селска е арменска еврейка и тъкмо събра точки за 200 лв. пенсия. Добре, че ме дават по телевизията, че да я откъсна от турските сериали. Тате – Иван О’Селски е от Коньовица, но се премести в Долна Мелна (Трънско) и с мама гледат люцерна – за зимнина. Имам брат и сестра – емигранти невъзвращенци. Преди не общувахме често по политически причини, а сега по икономически (много скъпи тия международни разговори).

Нели Русева: Как се случи така, че проговори?

Марк О’Селски: Проговорих тогава, когато ми писна всички да си траят...

Нели Русева: Ясно е, че си доста умен. Какво си завършил или си природно интелигентен?
Марк О’Селски: Природно интелигентно магаре? Стига бе! Природно инатлив и хаплив съм, но всичко друго ми е придобито. Учил съм в чужбина – в Сорбоната, но предимно пасях (или пушех) трева на моравата отпред. Затова и френският леко ми куца, но обичам да го упражнявам... Налииии...

Нели Русева: Имал си три жени, Марк? Сегашната ти жена, как приема твоята работа?

Марк О’Селски: В началото – много добре. Викаше: “Деца, вижте – баща ви се прави на магаре по телевизията”. И леко се просълзяваше. Всичко се срина, когато намери няколко чифта прашки в джоба ми. Не повярва, че са ги хвърляли по Борис Дали и те са рикоширали към мен... Но какво да се прави – “и известните също плачат”.

Нели Русева: Ревнува ли от твоята екранна партньорка Силвия?

Марк О’Селски: Започна да ме ревнува рязко, след една моя невинна лъжа. За да я успокоя й казах, че Силвето е колега оператор, която за снимките облича силиконов костюм на Анджелина Джоли. Не ми повярва и ме налагаше с магарешки тръни по главата. От тогава съседите ми викат “Исуса”.

Марк О’Селски: Проговорих, когато ми писна всички да си траят…

Нели Русева: Как се разбирате със Силвия, кой от двама ви има по-голям инат?

Марк О’Селски: Ами, ние не си го мерим... ината. Само аз от време на време й меря гръдната обиколка... с педи. Разбираме се много добре. Тя винаги успява да ме убеди, че е права... особено, когато е легнала.

Нели Русева: В шоуто срещал ли си по-голям инат от теб самия?

Марк О’Селски: По-голям инат от магарешкия няма, но Милен Цветков се беше запънал като магаре, изгонено от сутрешен блок, и не искаше да признае нищо жълто за себе си...

Нели Русева: Има ли гост, с когото искрено си се забавлявал?

Марк О’Селски: Забавлявам се с всичките, особено с женичките... Всъщност всеки един гост е предизвикателство, а аз имам само 15-20 минути, за да го усетя, да го предразположа и леко да го настъпя с копито по мазола (ако има такъв).

Нели Русева: Има ли някой, на когото много ти се иска да сриташ задника?

Марк О’Селски: На българина, който е свикнал да го мачкат, а той да си трае. Но тъй като покорните български задници са много – нямаше да ми стигнат къчовете и затова атакувах телевизията. Сега ритам задници с хумор, сатира и забава. Ама, какъв е тоя въпрос!!! Питайте ме, кого искам да хвана за задника...

Нели Русева: Планираш ли да излизаш и навън, да се срещаш с хора извън студиото, да ходиш по коктейли и събития?

Марк О’Селски: Ако очаквате да ме видите на коневръза – вече не вися там. А иначе – нищо човешко и магарешко не ми е чуждо: ям, пия, веселя се... и понякога не помня. Ходя там, където съм най-малко поканен. Но, какво да се прави – пътят към славата е осеян с тръни... ще се наложи да ги ям.

Нели Русева: Кой се грижи за гардероба ти?

Марк О’Селски: А! Какви грижи?! Не виждате ли, че от месец-два не съм си сменял костюма? Т’ва аниматорите са много мързелив народ! Реват, че нямат работа, пък като им поръчаш един костюм и почват: „Ама, то много сложно... То как ще стане...?”. Добре, че не се виждам от кръста надолу и мога да си ходя гол... Налиии...

Нели Русева: Няма ли да пропишеш, сега е модерно да се пишат книги?

Марк О’Селски: Веднага бих го направил, но... малко трудно се пише с копита, пък и не съм изпил олимпийски басейни с водка, като Батето, за да се нарека „писател”.

Нели Русева: А да запишеш песен?

Марк О’Селски: Готов съм още сега и чакам оферти... Не пея като славей, ама и не се напъвам като Слави. Веднага мога да забия едно парче... младичко, русичко...

Нели Русева: Какво мислиш за шоу бизнеса у нас, има ли по-големи магарета от теб?

Марк О’Селски: Шоу има, ама бизнес – цък! Магарета има много, но само аз си го признавам. Важното е да изчезнат мишоците, които не се знае, как са си прогризали пътя до ефира...

Нели Русева: Смяташ ли, че българите са най-умните, най-красивите, най-надарените?

Марк О’Селски: „Най” сме на приказки, „най” сме на маса, „най” сме по време на избори... Сега, аз не съм Бате Енчо, но мисля, че българинът не е „по-по-най” и е време да си го признай.

Марк О’Селски: Проговорих, когато ми писна всички да си траят…

Нели Русева: Коя е най-голямата магария, която си правил?

Марк О’Селски: Като малко магаренце в Долна Мелна, веднъж подкарах каруцата на тате, без да ме види. Тя беше пълна до горе с оборска тор. Подхлъзнах се, вирнах копитца и каруцата се стовари върху паметника на Георги Димитров в центъра на селото. Вождът на партията беше покрит не със слава, а с л...а. („л...а” значи „лайна” - бел. автора). Мен ме обявиха за хулиган, а баща ми за дисидент и ни прогониха от селото.

Нели Русева: Инатът качество ли е, или порок?

Марк О’Селски: Качество, когато помага и порок, когато пречи. На мен ми идва отвътре – значи така съм си по-естествен. По-добре упорит и малко „на инат”, отколкото флегматичен и леко глуповат...

Нели Русева: Инатливи ли сме ние българите, или само така си мислим?

Марк О’Селски: Да, инатливи сме, но не когато трябва, а когато е най-лесно.

Нели Русева: Какво ти се иска за България?

Марк О’Селски: Много неща: Да е център на Европа. Да е първа по прираст – последна по смъртност. Да се отърве от мутрите. Да си върне дълговете. Да си прибере младите и кадърните. Да я подмине кризата. Да си опази пенсионерите. Да накаже крадо-милионерите. Да привлече туристите. Да си мотивира спортистите... Да стане една нормална държава... на инат на всичко и всички.

Нели Русева: За какво си мечтаеш?

Марк О’Селски: За студено мохито в едното копито и... ключове от яхта в другото.

Нели Русева: С какво се занимаваш в свободното си време, имаш ли специално място за срещи с други магарета?

Марк О’Селски: Тук бих отговорил като един български емигрант – рядко поддържам контакти с други като мен. Абе, мързелив и простоват народ сме ние... магаретата. Пък и нахален. А си се издигнал малко, а си се закрепил и веднага някой ти тропа на вратата с копито и вика че нямал пари за сено... А аз, кога хрупах сухите трънаци на сточна гара, на мен кой ми помогна? Иначе „страстно обичам женичките... обичам ги всичките...”

Нели Русева: Почива ли на морето, изобщо обичаш ли да ходиш на почивка

Марк О’Селски: Никаква почивка! Народът е казал „работлив като магаре”... или беше „инатлив като магаре”.

Нели Русева: Пожелай нещо на читателите ни…

Марк О’Селски: Да си починат добре през лятото и да спечелят от тотото, да си купят по още един телевизор, че да имам два пъти по-висок рейтинг! Чао, народе мой!

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Интервю

    Популярно от Интервю

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Интервю

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Интервю Интервю Марк О’Селски: Проговорих, когато ми писна всички да си траят…

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414