Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


„Стъклото” се завръща

Е-мейл Печат ПДФ

Популярният ресторант в сърцето на природен парк „Шуменско плато” се завръща на картата. Там, където си беше. Точно срещу автобусната спирка на разклона за Шуменската крепост.

Когато екипът на fortisimo.eu започна да работи по темата, в офиса заподскачаха редица детски спомени за славното минало на един от култовите крайградски ресторанти. Припомнихме си някогашните навици на шуменци, когато поляните в местността „Хижата” гъмжаха от хора, излезли на пикник в почивните дни. Припомнихме си спокойните летни вечери под високите дървета пред „Стъклото”.

Припомнихме си и вкусната скара, но последното може да е по простата причина, че бяхме вече гладни. Спомени отпреди 20 години. Защото поне оттогава „Стъклото” го няма. Районът опустяваше пролет след пролет, а гората грижливо скри онова, което хората обрекоха на забрава. До тези дни, когато читател на нашето електронно списание алармира, че някой нещо шета из стария ресторант. Стана ни любопитно и започнахме да звъним.

Потърсихме администрацията на парка. От там разбрахме, че според плана за управление на територията, някогашният ресторант може да бъде реконструиран. Разбира се – в предишните си граници от 370 кв. м. разгърната застроена площ, за да се гарантира опазването на растителните видове. Желание за подобна реконструкция в Общината е изразено още през лятото на 2007 година, когато е учредено право на строеж.
 
Действителното възстановяване на обекта обаче започва едва през тази година, като инвестиционен проект на „Валбор и синове”. „Имаме желанието да възстановим ресторанта, като прибавим и хотелска част”, заяви за fortisimo.eu Петър Петров.

Новият ресторант ще разполага с 48 места. Инвеститорите се надяват, че с дейността си ще възродят целия район на парка, изграждайки и модерен детски кът за игра. „Планираме да приключим още през следващата година и да сме готови да посрещнем първите си гости”, коментира още Петров.

Така, че „Стъклото” очевидно се завръща. Вече по-модерен, и с хотел. А и с ново име. Специално за читателите на fortisimo.eu инвеститорите споделиха, че обновеният комплекс ще се нарича Хижа „Шуменско плато”.

За fortisimo.eu – Мина Денева и Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично „Стъклото” се завръща

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414