Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Щастието идва скъпо за България

Е-мейл Печат ПДФ

Щастието идва скъпо за България Вчера благодарение на учени от университета „Принстън” разбрахме коя е точната сума, която може да ни направи щастливи.

Заради икономическата криза 450 хил. американци вярват по-силно от всякога, че щастието се повишава правопропорционално на заплатите им. Пикът на удовлетворение се постигал при наличието на 75 хил. долара. Парите над тези водели до насищане и не помагали за по-приятния живот.

„Усещането за финансова стабилност балансира нервната ни система и ни кара да се чувстваме успели и оценени. Оттам и здравословното ни състояние се повишава”, твърдят психолозите в „Принстън”, цитирани от световните агенции.

Какво излиза? При средна работна заплата от 640 лв. за България. всеки сънародник трябва да изкара поне 25 – 30 години в ограничения, за да се почувства като човек… накрая. През това време въобще не може да става въпрос за деца, нови дрехи или технологични глезотийки. Лошо е да си на дъното в класацията по приходи на Европейския съюз. Иначе на континента по-прецакани са само албанците със средно възнаграждение от 242 евро на месец.

Щастието идва скъпо за България

Вчера Правителството ни зарадва с новината, че минималната работна заплата у нас от догодина ще достигне 270 лв. Статистиците обаче изчисляват, че за издръжката на един човек в България са нужни 489 лв. на месец. Чакайте, това означава, че много хора, които работят, не могат да покриват разходите си за насъщния. Затова няма да изчислявам колко години трябва да спестяват „работещите бедняци”, че да съберат заветната сума за „щастие”. Сигурен съм, че ще излезем от границите на човешкия живот.

След всички тези финансови разкрития, вече разбирам защо два пъти през тази година джакпотът на спортния тотализатор у нас достигна рекордни нива. В българската реалност възможността за печалба, равняваща се на 1 към 13 986 813, изглежда доста по-голяма отколкото скорошното достигане на европейския стандарт. И накрая да ви напомня, че все още никой не е познал цифрите от втория тираж на играта 6/49.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки goinspirego.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Щастието идва скъпо за България

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414