Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Най-известните конспирации: Лекарства, Сатанисти, Евреи и Розуел

Е-мейл Печат ПДФ

Здравният заговор

Всички, без работниците в индустрията или аптекарите, ненавиждат компаниите за производство на лекарства. Лечебните медикаменти са неоправдано скъпи, а печалбите от хапове и мехлеми – огромни.

На всичкото отгоре през няколко седмици шумно рекламирани продукти биват изтегляни от пазара заради неприятни странични ефекти или дори смъртни случаи. Едно е обаче да гледаш с подозрение към големите фармацевти, съвсем друго е да вярваш, че те участват в конспирации, които ни разболяват, за да печелят повече. Един от големите привърженици на тази история е Кевин Трюдо, автор на книгата „Природните лекове, за които те неискат да знаете”. Според него огромно количество медицинска информация се крие целенасочено от хората, че да попадаме в корпоративната вихрушка на скъпото медикаментозно лечение. Подобна е и позицията на документалиста Майкъл Мур, който във филма си “Sicko” показа, че едно лекарство в Куба може да бъде 100 пъти по-евтино – отколкото в САЩ. Голям медицински скандал предизвика и скорошната поява на актрисата Джени Маккарти. В предаването “Larry King Live” тя обвини публично фармацевтичните компании, че някои от детските ваксини предизвикват аутизъм.

Сатанински култове

Страхът от сатанинските култове тръгна от Америка, където в периода между 80-те и 90-те години на миналия век зачестяват отвличанията и изнасилванията на деца. Често в обвиненията към тези дела се срещала и формулировката „участник в сатанински култ”. За налагането на фобията към последователите на дявола помага и скандалният журналист Джералдо Ривера, който снима предаването „Сатанинският подземен живот е разобличен”. То се излъчва по NBC на 28 октомври 1988 г. Ривера се поддава на желанието да направи евтина сензация и представя на зрителите самопровъзгласил се експерт по сатанизъм.

Джералдо навързва по изопачен начин криминалните факти и се позовава на непотвърдени данни. Какво от това? Шоуто му разбива тогавашните рекорди по гледаемост, а милионната аудитория научава за мнима Черна ложа, която избива бебета и невинни хорица, докато провежда своите отблъскващи ритуали. „Има над един милион сатанисти в Америка. Те са сред вас!”, твърди телевизионният водещ. Липсата на доказателства за дяволските секти в предаването се тълкуват като доказателство за огромната конспиративна мощ на антихристите. През 1992 г. ФБР излиза с официално становище, че многобройните слухове за канибалски практики, отвличания и ритуални убийства на деца са безпочвени.

Нещо повече Филипс Стивънс, доцент по антропология в Държавния университет на Ню Йорк в Бъфало, заявява че широко разпространените твърдения за престъпната сатанинска дейност са „най-голямата измама към американския народ през ХХ век.”

Протоколи на Ционските мъдреци

Протоколи на Ционските мъдреци” е конспиративна книга, която се опитва да представи еврейския план за завладяване на света. И въпреки че съдържанието на това четиво е разобличено като фалшиво и написано с цел нагнетяване на омраза, текстът е изключително популярен и днес. За първи път книгата се появява в Русия през 1905 г. Според изданието християнските: морал, финанси и здраве се ръководят от малка група евреи.

Идеята за еврейска конспирация не е нещо ново. Пропагандирали са я дори Хенри Форд и Мел Гибсън. През 1930 г. Форд плаща за издаването на половин милионен тираж от книгата в Америка. Съвсем предвидимо „Протоколи на Ционските мъдреци” е използвана и от нацистите, за да оправдаят атаките си срещу евреите. Дори в „Моята борба” на Хитлер могат да се прочетат препратки от конспиративната книга.

Разбитият летателен обект в Розуел

Тук и скептици и вярващи са обединени от един факт. През 1947 г. нещо се разбива в близост до ранчо в Розуел, Ню Мексико. Въпросът е какво. Първото прессъобщение твърди, че падналият обект прилича на летяща чиния. В последствие информацията е изтеглена и новата позиция на властите е, че странният обект е всъщност метеорологичен балон. Доказателствата обаче по-скоро оспорват и двете позиции. Най-разумното обяснение е, че летателният апарат бил високотехнологичен (за това време) шпионски балон, участник в Студената война между Русия и САЩ.

Едва няколко десетилетия по-късно историята се допълва със твърдението, че на мястото са открити извънземни тела. Истинската НЛО истерия се завихря през 70-те, когато излиза първата книга, обвиняваща правителството, че крие останките на летяща чиния и труповете на малки сиви човечета.

Екип на fortisimo.eu (снимки: mommylife.net, echoesofenoch.com, debateitout.com)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Най-известните конспирации: Лекарства, Сатанисти, Евреи и Розуел

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414