Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Диванът е душата на дома!

Е-мейл Печат ПДФ

Диванът е душата на дома!Човек и добре да живее му се налага да мине през периода по стягането на апартамента. Колкото и да ни липсва вътрешна нагласа за тази майсторска работа, постепенно се усещаме въвлечени в приятелски разговори за актуалните цени на моно блока и качествата на последните интериорни бои.

Така, без да се усетим, поглеждаме нетипично сериозно към вещите, които ни заобикалят. Товарим ги със смисъл и леко се извиняваме пред себе си с аргумента, че веднъж се прави това и трябва по-добре да се обмисли. Стигнем ли до тази фаза вече сме готови да се изнервим.

Има толкова много неща за мислене. Как си представяме осветлението, мивката с приставка за ляво или дясно отцеждане да бъде, колко контакта трябват и къде, докъде да стигне кабелът на кабелната и ще ползваме ли модем за интернета.

Момент… трябваше да се консултираме и с групата, която монтира климатиците!

Да, бях стигнал до момента с изнервянето и отчаяния ми опит да повярвам, че полагам основите на домашния уют. Запитах се кое от всичко това е всъщност основата на уюта в дома. Кой е крайъгълният камък?

Една от най-често срещаните теории е тази дето възпява детайлите. Сещате се – картина тук, малка пластика там и буйно растящо растение в саксия в ъгъла до прозореца. По-прагматичните сред нас предпочитат всичко да работи и да е надеждно. Те слагат превес на качествата на хладилника, печката, аспиратора, съдомиялната и прочие инфраструктурни благини за домашния уют. Моят отговор е друг. Категоричен и кратък. Диванът е душата на дома!

Диванът е онази мебел, която еднакво добре те предразполага за общуване с другите обитатели на жилището и едновременно може да се превърне в пристан за усамотение без напускане на семейната среда. Когато се излегнеш на дивана, можеш да следиш неделния футболен мач без да шикалкавиш от грижата за наблюдение на действията на детето и същевременно да почиваш. Диванът е онази спасителна територия, на която бягаш от прекрасната вечеря, защото си убеден, че останеш ли на масата ще преядеш неприлично. Диванът е младежката алтернатива на спалнята. Позволеният ти сексуален стимулант. Диванът е последния ти приятел в 3 часа (тогава всички други спят), а за да успее да поспи и жена ти е очевидно, че трябва да изнесеш хъркащия си организъм другаде.

Диванът е душата на дома, но за да се убедите в думите ми – просто го изхвърлете за месец, два!

После ще поговорим пак, а може и да изгледаме някоя серия на „Приятели”.

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимка pvc-dograma.org)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Диванът е душата на дома!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414