Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Бойко поства в телевизора!

Е-мейл Печат ПДФ

Бойко поства в телевизора!Минаха години след прецедента и вече никой не се учудва, когато Бойко Борисов се обади в сутрешния блок на национална телевизия да изкаже мнението си по дискутираната тема.

Този революционен подход в съвременните публични комуникации определено направи впечатление на публиката и добави допълнително аргументи за диалогичността или склонността към леко неприличното поведение на Бойко с медиите.

Тези дни си спомних и телевизионен репортаж на Канал 1, отразяващ визитата на премиера в нюзрума на телевизията по повод годишнина от старта на „По света и у нас”. Ако не се лъжа, лично Вяра Анкова накратко му обясни как се редят новините и как от синхрона се вади само най-важната част от изказването на даден политик. Тогава Бойко с усмивка подчерта, че в неговите изказвания всичко е важно, очевидно кандидатствайки за повече ефирно време в новините.

Във вторник бием Черна гора…” е една от последните фрази на Бойко Борисов, стоплила сърцата на българите дни преди квалификацията за европейското първенство по футбол. Достатъчно апетитна, за да предизвика вниманието на медиите към неговото присъствие на стадиона.

Следват репортажи – Борисов преди и Борисов след мача. Нови реплики, които изискват и нови коментари. Все едни такива – хем категорични, хем леко енигматични, но с претенция да са много важни. Примерно – на влизане в стадиона премиерът обясни, че когато играят футболистите, те не се нуждаят от подкрепата на правителството. На излизане пък обяви, че „разликата е в деветките”. Тази, която липсвала и тази, която играла. После смотолеви нещо за оставки от началото до края, както правили в Германия.

Бойко поства в телевизора!

Дни след мача репликите още се коментират, а едва вчера Витомир Саръиванов се сети, че никой не се запита за какво точно става дума в сравнението с Германия.

Подреждайки всичко това и без да си задавам излишни въпроси, изведнъж прозрях какво прави Бойко с публиката. Играе си. Телевизионните новини са неговия оф-лайн Фейсбук. Денят на премиера не е пълноценен, ако не е успял да вкара поне един-два поста в емисиите.

С годините Борисов намери очарованието на кратката форма, която гарантира лично присъствие и ефирно време в новините. Той обилно посипа зрителите с характерната си категоричност и енигматичност, присъщи на празните фрази. Като се замисля, този нов похват дори е превърнал предишните му преки телефонни включвания в ретро комуникация и вместо сутрин получаваме мислите му във вечерните новини.

Не знам кой от всички профили на премиера във Фейсбук е оригинален и дали изобщо има такъв. Важното е, че засега не му и трябва, защото Бойко поства в телевизора!

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Бойко поства в телевизора!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414