Фортисимо



Разнообразна музика отрано, за да е по-схватливо детето

Е-мейл Печат ПДФ

Разнообразна музика отрано, за да е по-схватливо дететоИнтересно проучване, осъществено в Националния научен институт в САЩ, показва, че естетическото възпитание на децата трябва да започне още няколко месеца след раждането им.

Всички бебета реагират на музика, но някои от тях усещат ритъма по-добре от други.

Ключът към по-широките хоризонти се крие в първите шест месеца. По това време трябва да пускате разнообразни парчета на пеленачето. То ще реагира спонтанно на различните ритми и гласове.

Но ако решите, че мъникът ви е малък за културно обучение и изчакате да навърши 12 месеца – тогава вече ще е късно. Мозъкът на детето ще е формирал свои понятия за „познато” и бебето ще реагира само на музика и думи, които се вписват в първите му представи.

Тези заключения са направени на базата на дългогодишни изследвания, в които двойки деца – на 6 и 12 месеца са подлагани на познати ритми от актуални хитове и на чуждестранен фолклор. В 90% от случаите по-малките бебета реагират и на двата типа музика с пляскане, тактуване с тяло и с опити за вокален съпровод, докато по-големите показват интерес само към познатите песни.

Разнообразна музика отрано, за да е по-схватливо детето

Специалистите отбелязват, че мозъците ни от рано блокират непознатата информация. Но тази ментална функция не е присъща само за пеленачетата. На възрастните дори им е по-трудно да свикнат с новите неща. Проучванията на института показват, че зрелите хора се напрягат щом слушат непознати и неравноделни ритми. Често нетипичните сигнали предизвикват нервни реакции. А за да свикнем с тях, ние ги опростяваме, че да ги осмислим по-лесно. За да проверите научната теза, пробвайте да изслушате една песен от стил, който не ви е по вкуса.

И ако възрастните сме бита карта, то сме длъжни да си осигурим една разнообразна и световна колекция след появата на нашия наследник. Колкото по-различни ритми и гласове – толкова по-лесно ще приема новата информация детето.

fortisimo.eu (снимки: thekidswindow.co.uk)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Ново от Мама + Тате = Аз

    Популярно от Мама + Тате = Аз

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Мама + Тате = Аз

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Разнообразна музика отрано, за да е по-схватливо детето

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414