Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Да дариш надежда ли?!

Е-мейл Печат ПДФ

Но кои бяха те или по-точно колко? В събота, младежите от червения кръст в Шумен организираха благотворителен концерт за децата от дом „Слънце”. Със събраните пари трябва да се закупи рехабилитационно оборудване.

Мероприятието щеше да се състои в Парк студентски, но заради променливото време сцената в Младежки дом беше мястото за изява на всички изпълнители. А те бяха: E.P.R., Fish Food, Hell No, Ogi 23, Automatic Flowers, BGz и Mlyk. Талантливите изпълнители от Шумен, Пловдив и София се събраха на едно място, обединени от каузата. Бяха неотразими както винаги, раздадоха се напълно и създадоха невероятно настроение на присъстващите.

Но кои бяха те или по-точно колко?

Всички бяхме наясно, че на фона на свободното пространство в Парк студентски, публиката ще изглежда доста малобройна. Но след като разбрахме, че ще ни приюти Младежкият дом, почти не останаха съмнения, че ще напълним залата. Дори аз и група приятели си уговорихме среща в по-ранен час, защото бяхме обезпокоени от мисълта, че няма да си намерим места. Е, тревогите ни бяха напълно излишни. „Камък ни падна от сърцата”, когато видяхме шепата присъстващи.

В главата ми не спира да кънти въпросът „Защо?!”

Замислих се и стигнах до извода, че всъщност рекламата на събитието бе доста оскъдна. Но кой носи вина затова? И в България както и в целия прекрасен, розов свят, в който живеем, хората с дебели портфейли обикновено не проявяват особен интерес, щом стане въпрос за благотворителност. В никакъв случай не искам да обиждам изключенията от това правило, нито пък да омаловажавам стореното от тях. Благодаря им! Но всички сме чували колко грешни пари се пръскат например за модни ревюта или колко изпиваме и изпушваме в световен мащаб. Сами направете простичко сравнение на сумата с тази, която получават хората в неравностойно положение.

Главен инициатор и организатор на концерта бе едно уникално момиче на крехката възраст от 17 години – Иванела Христова. През април тя ни събра, за да помогнем на дечицата от дом „Калинка”. И само месеци по-късно реши, че чудото може да се повтори. Напълно наясно с това през колко трудности и перипетии трябва да премине, на колко хора ще трябва да се моли, знаейки, че нервите й отново ще се превърнат в опънати струни. Въпреки това тя се нагърби с тежката задача. Водеха я доброто в нея и вярата, че то е живо в повече човешки същества.

В резултат от усилията й трябваше да съберем достатъчно средства просто докато се забавляваме. И наистина всички присъстващи си избухнаха на макс. Проблемът е, че бройката на нас „всички” бе болезнено малка. Някои не дойдоха, защото не са разбрали, че имат възможност да подадат ръка на нуждаещ се. Други предпочетоха да изпият и изпушат паричките си за вход. Чудя се дали трети щяха да се отзоват на призива, ако на сцената щеше да се кълчи попфолк звезда?

Глухи ли сме, слепи ли сме, замръзнали ли са сърцата ни – щом не трепват дори когато става въпрос за дечица? Забравили ли сме какво е да дариш надежда?

На всички, които все още си спомнят как се прави това – сърдечно благодаря!

За fortisimo.eu – Петина Венкова

 

2 коментара

  1. На вас Ви липсвала рекламата .Преди няколко седмици пък в София имаше реклама на детско куклено шоу в Борисовата градина,даже в книжката с програми го имаше и на сцената бяха дошли и от общинска охрана ,за да вътворяват ред,но за съжалени изпълнителите ги нямаше и хората останаха излъгани ,толкова разочаровани ,че следващия път да не се хващат на въдицата им.
  2. Пети, благодаря ти за статията и милите думи за мен :) Подкрепям изказаното мнение и съм благодарна на всички, които присъстваха, защото както публиката, така и музикантите се раздадоха максимално....съжалявам единствено за не особено многото събрани средства и ми остава въпросът "Защо бе хора?" :?

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Да дариш надежда ли?!

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414