Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Теория на конспирацията: Кенеди, замененият Макартни и кацането на Луната

Е-мейл Печат ПДФ

Убийството на КенедиУбийството на Кенеди

Джон Ф. Кенеди е убит през 1963 г. в Далас, САЩ. Но от кого? Много хора вярват, че морският пехотинец Лий Харви Осуалд е похитителят на президента.

Но, естествено, съществуват хиляди други теории, които са развивани в стотици книги, публикации и телевизионни предавания. В помощ на версиите идва бързото елиминиране на Лий. Той е застрелян само два дни след нападението над Кенеди. Имало ли е друг убиец? Или пък кой е дал нареждания на Осуалд? Предположенията варират от активисти на Фидел Кастро до мафиотски босове.

През 1979 г. доклад от Белия дом загатва за съществуването на реална конспирация и наличието на повече от един стрелец в Далас. Официалната позиция провокира още по-голяма вълна от догадки и твърдения. За жалост те правят истината около случая Кенеди доста по-мъглява.

Смъртта на Пол Макартни?!Смъртта на Пол Макартни?!

Според много любители на конспиративните теории китаристът на Бийтълс Пол Макартни е починал през 1966 г. За да запазят групата обаче, останалите музиканти уж намерили двойник на колегата си и така прикрили загубата на „оригинала”. Това била една от най-обсъжданите теми през 60-те.

Вероятно автори на скандалната история са самите мениджъри на групата, които са искали да вдигнат допълнителен шум около ливърпулските момчета. Затова се опитвали да отделят образа на Макартни, с цел да засилят подозренията на феновете. Например, на емблематичната обложка за албума “Abbey Road” Макартни е единственият член от групата, който няма брада. Сякаш това означава нещо. Но въпросният факт се приел от милиони хора като чисто доказателство, че изпълнителят е подменен. Едва ли не „Истинският Пол щеше да се впише по-добре сред Бийтълсите”.

Смъртта на Пол Макартни?!

А, да… ако липсата на брада не ви трогва, то конспираторите посочват, че Макартни е и единственият член от групата, който пристъпва с десния си крак на въпросната обложка. Е, това вече наистина трябва да означава нещо…

Кацането на ЛунатаКацането на Луната

Още през 1978 г. Холивуд пуска филм за фалшифициран полет до Марс, който странно напомня за полета до Луната. През 2001 г. пък телевизионният канал Fox излъчи шоуто „Теория на конспирацията: Кацали ли сме на Луната?”. В предаването се разобличават някои от несъответствията между официалната версия на НАСА и предоставените снимки и видеозаписи. Естествено, голяма част от твърденията са спорни, за други пък има твърде елементарни извинения. Но има и такива конспирационни обвинения, които дори агресивните защитници на американското завоевание (като от сайта BadAstronomy.com) не могат да оборят.

Интересно е също как оригиналът на най-важния запис в човешката история изчезва от архивите на НАСА. Още по-удачен е въпросът как всъщност е запазен той, след като радиацията на Луната би трябвало моментално да е унищожила лентите. Разликите в температурата също така биха повредили обикновените батерии, използвани за камерите на астронавтите. Единственият основателен въпрос в случая е откъде НАСА е взела всички „лунни” камъни, които действително са с извънземен произход.

Според най-новите теории самият Уолт Дисни е помагал във фалшифицирането на лунното кацане. И най-важното – кадрите не са снимани тайно, а са били правени по време на подготовките, месеци преди полета на Аполо.

Докато не видим близки и детайлни сателитни снимки от останките на мисията по лунната повърхност – никой не е в състояние да убеди скептиците в космическия успех на САЩ.

Екип на fortisimo.eu

 

1 коментара

  1. http://www.clavius.org/

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Теория на конспирацията: Кенеди, замененият Макартни и кацането на Луната

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414