ФортисимоТрябва ли родителите да помагат с домашните?

Е-мейл Печат ПДФ

Трябва ли родителите да помагат с домашните?Захващаме една твърде широка тема, която има прекалено много гледни точки. В повечето случаи помощта е полезна – стига обаче само да помагате, а не да решавате вместо детето задачи или да пишете съчинения.

Полезни в усвояването на езика са родителските диктовки – така че това е сфера, в която не само че може, а направо трябва да съдействате.

Старайте се да предлагате услугите си по-скоро в проверка на вече написани домашни. Ако детето ви усети, че сте склонни да му вършите задълженията – то ще започне да ви манипулира и в един момент ще се окаже, че вие сте се върнали в училище.

Много е важно да приемате всяка молба за помощ с готовност и без мърморене. В никакъв случай не критикувайте самостоятелните опити на ученика. ОБЯСНЯВАЙТЕ грешките, без да му се карате, и го хвалете за всяко добро хрумване. Ако детето усети, че домашните са сфера, в която може да блесне и да покаже способности – ще ги пише с истинско удоволствие и старание.

Можете да помогнете на хлапето като се интересувате от учебния процес. Питайте какво се случва в училище, но не любопитствайте твърде много. Обръщайте внимание на оценките и коментарите на учителите. Ако е нужно наминавайте по-често в училище – без да чакате родителски срещи. Не използвайте обаче събраната информация, за да нахокате хлапето.

Бъдете изключително внимателни за фрази от типа на „Тя или той е ужасен учител”. В повечето случаи това е сигнал, че детето ви изпитва сериозни затруднения със съответния предмет.

fortisimo.eu

 

1 коментара

 1. home insurance ltk car insurance quotes %PPP slots =-[[

Добавете коментар

Ново от Мама + Тате = Аз

Популярно от Мама + Тате = Аз

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Мама + Тате = Аз

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Трябва ли родителите да помагат с домашните?

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414